09 Kasım 2005 22:00

Fotoğraf sanatçıları işçilerin yanında...

Bir grup fotoğrafçı Deri-İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan ve dokuz aydır direnişte olan Çorlu'daki İleri Deri işçilerini ziyaret edecek.

Paylaş
Bir grup fotoğrafçı Deri-İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan ve dokuz aydır direnişte olan Çorlu'daki İleri Deri işçilerini ziyaret edecek. Amaçlarının direnişteki işçileri desteklemek olduğunu belirten Metin Avdaç, pazar günü Taksim Meydanı'nda yapacakları basın açıklamasından sonra Çorlu'ya hareket edeceklerini söyledi. Destek ziyareti için bütün fotoğrafçıları da Çorlu'ya davet eden Avdaç, "Yapacağımız bir basın açıklamasının ardından Çorlu'ya ekmeği ve onuru için mücadele eden bu işçileri ziyarete ve orada da basına açıklama yapmaya gidiyoruz" dedi. Mahkeme kararlarına ve yasalara rağmen patronun işçileri kapının önüne koyduğunu ve dokuz aydır bu tutumunu sürdürdüğünü belirten Avdaç, "İleri Deri işçileri sefalet koşullarındaki çalışmaya, altı ay çalışıp altı ay işsiz gezmeye, bir günde on dört saate varan çalışma koşullarına, keyfi olarak işten atılmalara son vermek, 'dur' demek için Türk-İş'e bağlı Deri-İş Sendikası'na üye oldular ve ertesi gün de sırf bu nedenden dolayı, anayasal haklarını kullandıkları için işlerinden atıldılar" dedi.

Sanatçıların desteğine ihtiyaçları var 34 işçinin ekmek ve sendika kavgasını polise rağmen sürdürdüğünü söyleyen Avdaç sözlerine son olarak şunları ekledi; "İşçiler açtıkları davaları da birer birer kazanıyorlar. Ancak bu patronu ikna etmeye yetmiyor, attığı çirkin adımdan geri döndürmüyor ve tek istekleri sendikalı bir şekilde işlerine geri dönmek olan bu işçiler, bizlerin, tüm aydın insanların, gerçeği tüm çıplaklığı ile yansıtanların desteğini bekliyor! Buna çok ama çok ihtiyaçları var" dedi. Fotoğraf makinelerimizle... Özcan Yurdalan, Yücel Tunca, Tülin Dizdaroğlu, Ali Öz, Haluk Çobanoğlu, Ali Nabi Kıran, Murat Yaykın, Metin Avdaç, Tanju Akleman gibi pek çok fotoğraf sanatçısının desteklediği basın açıklaması ve destek ziyareti için yapılan çağrıda da, "Biz fotoğrafçılar olarak fotoğraf makinelerimizle basın açıklamasında buluşalım" denildi. Fotoğraf sanatçılarının, Çorlu'ya gitmeden önce yapacakları basın açıklaması pazar günü saat 12:00'de Taksim Tramvay Durağı'nda gerçekleştirilecek ve ardından Çorlu'ya doğru yola çıkılacak.

ÖNCEKİ HABER

Başka ülke, tanıdık insanlar

SONRAKİ HABER

İki dil yoluyla uyum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...