04 Kasım 2005 22:00

EMEP'ten greve bayram ziyareti

Emeğin Partisi İstanbul İl Başkanı Memet Kılınçaslan, 200'e yakın parti üyesiyle birlikte 50 gündür grevde olan Serna-Seral işçilerini ziyaret ederek bayramını kutladı.

Paylaş
Emeğin Partisi İstanbul İl Başkanı Memet Kılınçaslan, 200'e yakın parti üyesiyle birlikte 50 gündür grevde olan Serna-Seral işçilerini ziyaret ederek bayramını kutladı. "Serna-Seral işçisi yalnız değildir", "Sendika haktır engellenemez", "İş ekmek özgürlük" sloganları ile işçilerin yanına gelen EMEP'liler, grev başarıya ulaşıncaya kadar dayanışmayı sürdüreceklerini dile getirdiler. Sözlerine "Grevler böyle desteklenirse, sınıf ve sınıfın önderleri üstüne düşen sorumluluğu yerine getirirse başarırız" diyerek başlayan TEKSİF Bakırköy Şube Başkanı Çetin Yelken, mücadelelerinin sadece sözleşme imzalayarak çalışmaya başlamak olmadığını belirterek, 50 gündür lokavtın kaldırılması, grev yasasının değişmesi için de mücadele ettiklerini, sendika merkezlerini adam gibi sınıf mücadelesi vermeye çağırdıklarını söyledi. Yelken, mücadelenin buradan ibaret olmadığını belirterek "Sizleri yanımızda gördükçe mücadele daha da yaygınlaşacaktır" dedi. Grevdeki işçilerin bayramını kutlayan EMEP İl Başkanı Memet Kılınçaslan, AKP Hükümeti'nin işçiler ve emekçiler aleyhine uyguladığı politikaları eleştirdi. AKP'nin Amerika'nın direktifleriyle ülkeyi yönettiğini söyleyen Kılınçaslan, "Bunlardan kurtulabiliriz. Ne istiyorsunuz? Çalışmak. Anayasa'nın size tanıdığı sendikalı olarak çalışmak hakkını istiyorsunuz. Bunlardan kurtulabilmek için daha çok örgütlenmek zorundayız" diye konuştu. Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Toprak da şunları söyledi: "Bu grev nasıl direnileceğinin göstergesidir. Biz de grevli toplusözleşmeli sendika mücadelesi yürütüyoruz. Serna-Seral işçilerinin taleplerini sadece onların değil tüm sınıfın talebidir. Sermayeye karşı gerekirse 50 gün daha direniriz, ama sonunda başarırız."




Gerçek bayramlarda birlikte olalım Ziyarete şair yazar Sennur Sezer ile yazar Adnan Özyalçıner de katıldı. Sezer, ziyaret sırasında "Çoçuklarım, yol arkadaşlarım, emeği örenler bayramınız kutlu olsun. Bu sizin gerçek bayramlar için yola çıktığınız gündür. Benim kan torunlarım, çocuklarım için direniyorsunuz, hepiniz benim çocuğumsunuz. Gerçek bayramlarda da birlikte olalım" diye konuştu. Adnan Özyalçıner ise şunları söyledi: "İşçiler emekçiler hepinizin bayramı, direnişi kutlu olsun. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 23. maddesi herkesin çalışmaya, işini özgürce seçmeye, eşit işe eşit ücret hakkı, sosyal güvenlik hakkı vardı. Her insanın çıkarlarını korumak için sendika kurmaya, var olana üye olmaya hakkı vardır. Siz bu hakları alacaksınız çünkü direniyorsunuz."

ÖNCEKİ HABER

Paris'te Türkiye zirvesi

SONRAKİ HABER

Bayramın çalışan yüzü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...