29 Ekim 2005 21:00

Yazı-Tura, Strasbourg'da gösterilecek

Uğur Yücel'in "Yazı Tura" filmi, 2-8 Kasım arasında Strasbourg'da düzenlenecek Avrupa Sinema Haftası'nda gösterilecek.

Paylaş
Uğur Yücel'in "Yazı Tura" filmi, 2-8 Kasım arasında Strasbourg'da düzenlenecek Avrupa Sinema Haftası'nda gösterilecek. Avrupa Konseyi bünyesinde "Demokratik Vatandaşlık İçin Eğitim" projesi kapsamında düzenlenen sinema etkinliği için, Avrupa'dan toplam 9 film seçildi. Sinema Haftası, 2 Kasım Çarşamba akşamı Odysee Sineması'nda başlayacak. Avrupa Konseyi'ne üye olan ülkelerin büyükelçileri ve bu kuruluşun uzmanlarından oluşacak jüri, 9 film arasından en iyi iki filmi belirleyecek. Gösterime girecek filmler şunlar: Alejandro Amenabar'ın "Mar Adentro", Costa Gavras'ın "Le Couperet", Theo Angelopoulos'un "Eleni", Hany Abu-Assad'ın "Paradise Now", Radu Mihaileanu'nun "Va, vis et deviens", Raul Ruiz'in "Le domaine perdu", Lars von Trier'in "Dogville", Danis Tanovic'in "No Man's Land" ve Uğur Yücel'in "Yazı Tura".


Sanat ve El Sanatları Fuarı Ankara'da başladı Ankara Sanat ve El Sanatları Fuarı, dün 11'inci kez Ankaralılarla buluştu. 17 ülkeden 150'yi aşkın sanatçının katılacağı fuar 6 Kasım'a kadar açık kalacak. Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 14.00'de açılan olan fuar, 29 Ekim-6 Kasım arasında açık kalacak. Fuarda, toprak objeler, halı-kilim vb. geleneksel dokumalar, el işçiliği ile üretilmiş cam, seramik malzemeler, resimler ve ahşap ürünler ziyaretçilerin ilgisine sunulacak. Fuara, 17 ülkeden 150 sanatçı katılıyor.

Çok sayıda etkinlik gerçekleştirilecek Fuarda çok sayıda etkinlik de gerçekleştirilecek. Tai Chi Chuan gösterisi, klasik dans gösterisi, halk oyunları, tiyatro gösterisi, özgün müzik, halk müziği ve sanat müziği dinletileri, flüt ve fitar dinletileri düzenlenecek.

Dans yarışması Fuar kapsamında Salsa Angora'nın düzenlediği Forum Show Salsa Cup dans yarışması 30 Ekim Pazar günü saat 17.00'de AKM Tiyatro Salonu7nda yapılacak. Yarışmada birincilik ödülü kazanana bin YTL ödül verilecek. Fuar 6 Kasım'a kadar her gün sabah 10.00'dan gece 21.00'a kadar ziyaret edilebilecek. Evrensel Basım Yayın da kitaplarını indirimli olarak sunduğu bir stand ile Ankaralı okurlarla buluşacağı fuarda, gazeteci Hıdır Göktaş da el işçiliği ile ürettiği cam ürünlerini sergileyecek.

ÖNCEKİ HABER

Karagöz Halk Dansları
   yeni dansçılar yetiştirecek

SONRAKİ HABER

Hür-Türk'te rant kavgası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...