28 Ekim 2005 21:00

Peki halkın morali ne olacak?

Başbakan Erdoğan, Malatya'daki şiddet olayının sorumlularını ortaya çıkarmak yerine medyayı suçladı. Erdoğan, "Medya bakanımı demoralize etti. Bakan Nimet Çubukçu'nun istifasını istemek etik değil" dedi.

Paylaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, her zaman olduğu gibi çocuk yuvasındaki şiddet olayında da suçu medyaya attı. Erdoğan, sorumluları ortaya çıkartmak ve sorunu çözmek yerine, "Medya bakanımı demoralize etti. Bakan Nimet Çubukçu'nun istifasını istemek etik değil" dedi. Londra'da bulunan Erdoğan, Türkiye'yi sarsan çocuk yuvasındaki şiddet olayları ile ilgili açıklama yaptı. Yuvalardaki personel yetersizliği, kaynak sıkıntısı ve devletin kimsesiz çocukları korumaya yönelik politikalarının olmaması gibi sorunlara değinmek yerine Erdoğan, kendi bakanını korudu ve medyayı suçladı. Erdoğan, katıldığı "Kültürel Çeşitlilikte Kadının İnsan Hakları" konulu konferansın ardından soruları yanıtladı. Bir soru üzerine Malatya'da meydana gelen olaya değinen Erdoğan, kadından ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun İngiltere'de olduğunu ve olayın ardından bazı eleştiriler geldiğini ifade etti. Erdoğan, şöyle konuştu; "Bu olay, benim bakanımın buraya geldiği günün olayı değildir. Basının burada görevini yapması lazım. Basın çok farklı şeylere yer veriyor ama vermesi gerekeni vermediği gibi bir de hakaret üstüne hakaret yağdırıyor. Yine kadından, aileden sorumlu bir hanım bakana bunu yapıyor. İnanıyorum ki bir demoralize durumu var. Bunu yapan nedir? Medyadır. Medya burada yargısız infaz yapıyor."


ESKİ AKP'LİDEN AĞIR SUÇLAMALAR AKP'de 3 yıl siyaset yapan daha sonra ANAP'a katılan Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş, çocuklara dayak atan yurt görevlileri için, "Bu yüzlere AKP Malatya teşkilatından aşinayım. İhalenin verildiği şirketin arkasında AKP yönetimi ve Güldal Akşit'in akrabaları var" iddiasında bulundu. Skandalın AKP teşkilatından kaynaklandığı yolunda ağır iddialarda bulunan Sarıbaş, görevden alınan Sosyal Hizmet İl Müdürü Yakup Güler'in AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkut'un kirvesi olduğunu da açıkladı. Sarıbaş, şöyle dedi; "Daha önceki şirketi feshetmişler. Hizmet alımı yapılan yeni şirketle sözleşme nedir, hangi şartlarda eleman çalıştırıyor, bilmiyoruz. Şirketin arkasında AKP yönetimi ve Güldal Akşit'in akrabaları var."


EĞİTİMLİ PERSONEL İŞE BAŞLADI Malatya'da dayak skandalının ortaya çıktığı yuvada çalışan üç bakıcının işine son verildi. Yuvada çocuk gelişimi mezunu üç personel işe başladı. Bu arada Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'nün Malatya'daki çocuk yurdundaki şiddet görüntülerinin yayınlanmasının durdurulması yönündeki başvurusu Ankara Dördüncü Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkemenin gerekçeli kararında, doğru haber olmak kaydıyla her türlü haberin yayınlanması ve ülke gündemine taşınmasının basın özgürlüğü kapsamında olduğu hatırlatıldı. Öte yandan Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, il ve ilçelerdeki kurul üyelerini, Malatya Çocuk Yuvası'ndaki olay üzerine olağanüstü toplantıya çağırdı.

ÖNCEKİ HABER

Hem tanık hem mağdur

SONRAKİ HABER

Hukuksuzluğa tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...