27 Ekim 2005 21:00

'Özelleştirme yerli-yabancı
   sorunu değil'

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Doğangül, özelleştirmelerde ulusalcılığın çözüm olmadığını söyledi. "Sermayenin yerli ya da yabancı olmasının bir önemi yok. Çünkü hiçbirinin birbirinden farkı yok" diyen Doğangül, emekçilerin kazanımlarının yok edilmeye çalışıldığına dikkat çekti.

Paylaş
Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Doğangül, özelleştirmelerde ulusalcılığın çözüm olmadığını söyledi. "Sermayenin yerli ya da yabancı olmasının bir önemi yok. Çünkü hiçbirinin birbirinden farkı yok" diyen Doğangül, emekçilerin kazanımlarının yok edilmeye çalışıldığına dikkat çekti. Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) İzmir Temsilciliği'nin düzenlediği "Cumhuriyet ve Özelleştirme" konulu panele, yazar Alparslan Berktay, eski Devlet Denetleme Kurulu Üyesi Mustafa Yuluğ ile Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül konuşmacı olarak katıldı. Petrol-İş Şube Başkanı Doğangül, hükümetin "Sümerbank'ı tarihe gömeceğiz" sözünü hatırlatarak, "Bunu söylemek cumhuriyetin 80 yıllık birikimine hakaret etmektir" dedi. Telekom, Petkim ve TÜPRAŞ özelleştirmelerinde asıl mücadelenin yeni başladığını söyleyen Doğangül, "Türkiye bu kurumlarla kalkınma adımları atmıştır. Bu kurumların satılmasıyla aslında kalkınmadan vazgeçilmiştir. Halkımız daha başına geleceklerden habersiz" diye konuştu. Özelleştirmelerde ulusalcılığın çözüm olmadığını vurgulayarak "Sermayenin yerli ya da yabancı olmasının bir önemi yok. Çünkü hiçbirinin birbirinden farkı yok" diyen Doğangül, eğitimiyle, sağlığıyla sosyal devletin tasfiye edildiğini belirtti. Doğangül, "Halkımız bu özelleştirmelerle birlikte kapitalizmin asıl vahşi yüzünü görecek" dedi.

Truva atı Yazar Alparslan Berktay da özelleştirmeleri "truva atı"na benzetti. "Truva atı ülkemize önce Çillerle birlikte girdi. Bunun ardından Gümrük Birliği anlaşmaları geldi" diyen Berktay, Türkiye'nin bağımsız olmadığını söyledi. Berktay, "Dünya Bankası memurunu Ecevit Hükümeti'ne bakan olarak atadı. İktisatçı olduğu söylenen Bakan, ABD Afganistan'a saldırdığında Türkiye'nin ABD'ye koşulsuz olarak destek vermesini istedi" dedi. Mustafa Yuluğ da kapitalizmin, sermayenin bütün zenginliklere sahip olmasını temel alan bir sistem olduğunu, özelleştirmelerin de aynı politikanın ürünü olduğunu ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

İşçileri ikna edemediler

SONRAKİ HABER

TİSK'in sosyal güvenlik önerisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...