27 Ekim 2005 21:00

İşçileri ikna edemediler

Tez Koop-İş Sendikası yöneticilerinin, İstanbul'daki Migros temsilcilerini, greve çıkmama konusunda ikna etmeye çalıştıkları öğrenildi.

Paylaş
Tez Koop-İş Sendikası yöneticilerinin, İstanbul'daki Migros temsilcilerini, greve çıkmama konusunda ikna etmeye çalıştıkları öğrenildi. Ancak temsilciler ve işçiler, grev konusunda ısrarlı davrandılar. Eğer son anda bir anlaşma olmazsa İstanbul'daki 2500 Migros işçisi bugün greve başlayacak. Migros işçilerinin gazetemize aktardığına göre, dün İstanbul 4 No'lu Şube'de yapılan toplantıda, önceki gün patron tarafıyla yapılan görüşme hakkında bilgi verildi. Patronun yeni teklifini açıklayan merkez yöneticileri, sözleşmenin imzalanmasını istediler. Genel Merkez yöneticileri, İstanbul şubenin dışında kimsenin greve çıkmak istemediğini, greve çıkılırsa bunu sadece İstanbul'daki Migros işçilerinin uygulayabileceğini ileri sürdüler. Temsilciler ise talepler konusunda belli geri adımlar atıldığını, daha geriye gidilmemesi gerektiğini söylediler. Diğer illerdeki şubelerin greve çıkmak istememelerinin arkasında Tez Koop-İş Genel Merkezi'nin "Greve çıkılırsa şube başkanlarına maaşlarını ödemeyiz" açıklaması olduğu da dile getirilen iddialardan.

Karar alındı Toplantıya birkaç kez ara verilmesi, bu arada yöneticilerin bir araya gelmesi dikkat çekerken, öğle tatilinde 40 civarında Migros işçisi de şubeye gelerek durum hakkında bilgi istedi. Temsilcilerin de ısrarıyla greve çıkma kararı alındı. Migros patronu son görüşmede ücretlere yüzde 8.2 oranında zam yapılmasını, prim sisteminde 20 milyonun garanti altına alınması, Şok mağazalarında çalışanlara ise çalışma yıllarına göre Migros işçilerine verilen ücretin yüzdesini teklif etmişti.

'Grev uygulanacak' Tez Koop-İş İstanbul Şube Başkanı Osman Gürsu ise iddiaları yanıtlarken, "İşçileri greve çıkmama konusunda ikna etme gibi bir çaba yok, grev uygulaması başlayacak" diye konuştu. Gürsu, "genel merkezin grev olursa şube başkanlarına maaş vermeyiz uyarısında bulunduğu" konusunda ise "Böyle bir açıklamadan haberim yok" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Grev hakkı için imza kampanyası

SONRAKİ HABER

'Özelleştirme yerli-yabancı
   sorunu değil'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...