26 Ekim 2005 21:00

Danıştay kararına tepki

Haber-Sen üyeleri İstanbul ve Ankara'da yaptıkları eylemlerle Danıştay'ın Telekom'la ilgili kararını protesto ettiler. Eylemlere işçiler de destek verdi.

Paylaş
Danıştay 13. Dairesi'nin, Türk Telekom'un özelleştirilmesinde yürütmenin durdurulması istemi reddetmesi işçi ve memurların tepkisiyle karşılandı. Haber-Sen üyeleri dün İstanbul ve Ankara'da yaptıkları yaptıkları eylemlerle Telekom'u teslim etmeyeceklerini duyurdular. Haber-Sen Genel Başkanı Esin Yelekçi, "işyerlerini terk etmeme de dahil her türlü eylemi yapmaya hazırlandıklarını" bildirdi. Haber-Sen üye ve yöneticileri dün Telekom Ankara İl Müdürlüğü önünde bir araya geldiler. "Telekom'u sattırmayacağız" pankartı açan Haber Sen'liler, "Telekom halkındır satılamaz", "Yargı baskı altına alınamaz", "Zafer direnen emekçinin olacak" sloganlarını attılar. Eyleme Telekom işçileri, diğer işyerlerinde çalışan Haber-Sen üyeleri ile KESK'e bağlı sendikaların üye ve yöneticileri de destek verdi.

Yeni kararlar alacaklar Haber-Sen Genel Başkanı Esin Yelekçi, Danıştay 13'üncü Dairesi'nin Telekom ihalesinin yürütmenin durdurulması ve ihalenin iptaline yönelik açılan 18 davadan 1 tanesini gördüğünü hatırlattı. Bu davada alınan kararın sadece "yürütmenin durdurulması talebinin reddi" olduğunu vurgulayan Yelekçi, "Henüz Danıştay'ca satışın iptaline yönelik bir karar alınmamıştır" dedi. Şube başkanlarını Ankara'ya çağırdıklarını, Telekom'a sahip çıkma mücadelesinde yeni kararlar alacaklarını bildiren Yelekçi, "Tüm emekçilerle birlikte işyerlerimizi terk etmeme de dahil olmak üzere her türlü eylem ve etkinliği yapmaya hazırlanıyoruz. Herkes bilsin ki, biz Telekom çalışanları kimseye dikensiz gül bahçesi teslim etmeyeceğiz" diye konuştu.

İşbıraktılar İstanbul'da işbırakan Haber-Sen'liler, Gayrettepe'deki Türk Telekom Bölge Müdürlüğü önünde toplandılar. Sendikanın Genel Sekreteri Osman Köse, "AKP Hükümeti'nin sürdürdüğü politikalar nasıl bizi yılgınlığa düşürmediyse, Danıştay'ın aldığı bu karar da morallerimizi bozmamalıdır" dedi. Köse ayrıca yürütmenin durdurulması talebinin reddedilmesine ilişkin basına yansıyan haberlere de değinerek, "Bu dava dahil tüm davalarla ilgili hukuksal süreç devam etmektedir. Medya, bu yöntemleri bu ülkede ilk defa uygulamıyor. Danıştay'ın açılan diğer davalarla ilgili kararlarını baskı altına almaya yönelik olduğunu düşündüğümüz medyanın bu tavrını kınıyoruz" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

'Kongre bizim için yol gösterici oldu'

SONRAKİ HABER

Kuş gribi işçileri vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...