08 Ekim 2005 21:00

Okullar isimlerinden şikayetçi

Korkmaz Yiğit ve Urfi Çetinkaya'nın isimleri yolsuzluk ve çeşitli suçlamalarla anılırken İstanbul'da 9 okula Urfi Çetinkaya'nın oğlu Örfi Çetinkaya'nın, bir okula da Korkmaz Yiğit'in adı verildi.

Paylaş
"Urfi Çetinkaya kimdir diye fotoğrafa bakıldığı zaman; sizleri geriye götürdüğümüzde, 1977 yılında, sokak arasında gezen bir tombalacıdır. O yıllardan bugüne gelindiğinde, 2000'li yıllarda, Urfi Çetinkaya, uluslararası düzeyde aranan, çok büyük uyuşturucu madde kaçakçısıdır." Dönemin İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın TBMM'de 09.03.2000 tarihinde yaptığı konuşmada geçen bu sözler Urfi Çetinkaya'nın basında çıkan haberleri üzerine söylenmişti. Daha sonra yapılan bir operasyon sonucu uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yapan Urfi Çetinkaya'nın da aralarında bulunduğu 16 kişi Hollanda, Portekiz, İspanya ve Türkiye'de yapılan aramalarla yakalanmıştı.

Eğitim kurumlarına yakışmıyor BankEkspres'in eski patronu işadamı Korkmaz Yiğit hakkında ise "yolsuzluk" iddiası ile açılan davalar bulunurken halen Yüce Divan'da yargılanması devam ediyor. Korkmaz Yiğit ve Urfi Çetinkaya'nın isimleri yolsuzluk ve çeşitli suçlamalarla anılırken şimdilerde ise İstanbul'da okul isimleri ile anılıyor. Eski Bebek Lisesi, Korkmaz Yiğit Lisesi'ne dönüştürülmüş ve Çetinkaya, 20 yaşında ölen oğlu adına 9 okul yaptırarak "Örfi Çetinkaya İlköğretim Okulu" isimlerini koymuştu. Adları çeşitli suçlara karışarak kamuoyunda gözden düşen Çetinkaya ve Yiğit'in isimlerinin İstanbul'da hâlâ okul isimleri olarak kullanılması akıllarda soru işareti bırakıyor.

'Değişmemeli' Konuyla ilgili olarak faks ve telefonla günlerce sorularımızı cevaplamasını istediğimiz İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey okul isimleri hakkında sorularımıza cevap vermedi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M. Ragıp Üye ise okul isimlerinin İl Komisyonu tarafından kararlarla konulduğuna dikkat çekti. Çetinkaya ve Yiğit'in büyük parasal yatırımları sonucu okullara isimlerinin konulduğunu ve hukuksal olarak hakları olduğunu ifade eden Üye; "Ben okula bağış yaparak verdikleri isimlerin sonradan haklarında cezalar verildi diye değiştirilmesini doğru bulmuyorum" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

İftarı zehir ettiler!

SONRAKİ HABER

Kürt sorunu değil
   sorunlu Kürtler var!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...