08 Ekim 2005 21:00

İftarı zehir ettiler!

Başta dargelirliler olmak üzere her gün binlerce kişinin orucunu açtığı iftar çadırlarında dağıtılan yemeğe gerekli özenin gösterilmemesi insan sağlığını tehdit ediyor.

Paylaş
İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı'nın çeşitli grup ile müfrezelerinde görev yapan 147 itfaiye eri önceki akşam iftarda zehirlendi. İftarda çorba, mantarlı et yemeği, pilav ve tatlı yedikleri öğrenilen itfaiye personelinden halen 19'unun Okmeydanı Eğitim ve Araştırma, 13'ünün Haseki Eğitim ve Araştırma, 4'ünün Taksim Eğitim ve Araştırma, 10'unun Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma, 12'sinin İÜ İstanbul Tıp Fakültesi, 16'sının Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, 22'sinin Vakıf Gureba Eğitim, 6'sının Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma, 2'sinin de Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde tedavilerine devam ediliyor.

Mantara dikkat İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, mide bulantısı, ishal, titreme, baş dönmesi, kusma" şikayetiyle hastaneye kaldırılan personelden, durumları iyi görülenlerin taburcu edildiğini kaydettiler. Bu arada Sağlık Bakanlığı yetkililerinin, "mantar zehirlenmelerinin tehlikeli olabileceği ve belirtilerin daha sonra ortaya çıkabileceği" şeklindeki uyarısı üzerine, aynı yemekten yiyen ve evlerine gönderilen itfaiye personelinin de hastaneye başvurmasının istendiği öğrenildi. Ayrıca, Avcılar ve Silivri'de çeşitli semtlere kurulan iftar çadırlarında yedikleri yemekten zehirlendikleri belirtilen çok sayıda kişi de hastanelere kaldırıldı. Bu kişilerden üniversite öğrencisi olan 5'i İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi, 8'i Avcılar Hospital, 6'sı Silivri'deki Özel Onur Hastanesi, 15'i çocuk 30 kişi de Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Sarıgazi ile çeşitli semtlerde yedikleri mantarlı et yemeği, pilav ve tatlı sonrası zehirlenen 14 kişi de Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Sultanbeyli'de yedikleri aynı türden yemekler sonrası zehirlenme belirtileri üzerine bazı kişilerin de Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurduğu, tedavilerinin yapılmasının ardından da taburcu oldukları öğrenildi.

ÖNCEKİ HABER

MORTGAGE NEDİR?

SONRAKİ HABER

Okullar isimlerinden şikayetçi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa