28 Eylül 2005 21:00
Şair kimliği ile de tanınan Gazeteci Rahmi Emeç'in ikinci şiir kitabı "Ertelenmiş Düşler Kitabı" yayınlandı. Edebiyat ve şiire olan ilgisiyle de tanınan evli ve iki çocuk babası Emeç'in, şiir dalında birçok ödülü ve çeşitli dergilerde yayınlanmış şiirleri de bulunuyor. Şiire, 1970'li yılların sonunda başlayan Rahmi Emeç, ilk olarak 1984 yılında Yeni Türkü Yayınevi'nin düzenlediği "Şiir Gençliktir" seçkisinde 17 şiiriyle yer aldı ve "Övgüye Değer" bulundu. İlk şiir kitabı "Sevgiyi Dağlara Salacağım" 1991 yılında yayınlanan Emeç, şiirleriyle 1992 yılında Petrol-İş Sendikası Jüri Özel Ödülü'nü, 1994 yılında Ali Rıza Ertan Başarı Ödülü'nü ve Sabri Altınel İkincilik Ödülü'nü aldı. Şiirleri Evrensel Kültür, Güzel Yazılar, Yarın, Dönemeç, Çağdaş Türk Dili, Şiir Ülkesi gibi dergilerde yayınlanan Emeç, halen Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şube Başkanlığı görevini de sürdürmeye devam ediyor. Uzun yıllar Eskişehir'deki çeşitli gazetelerde gazeticilik yapan Rahmi Emeç, Gerçek dergisi ve Evrensel gazetesinin Eskişehir Temsilciliği'ni de yürüttü. Rahmi Emeç, "Ertelenmiş Düşler Kitabı"nda 1982 yılından bu yana yazdığı şiirlere yer veriyor. "Alın Boynumu da" başlıklı bölümde 1982-1990 yılları arasında yazdığı şiirlere yer veren Emeç, kitabında "Onun Sonsuz Ülkesine" (1991-1992), "Güz Bildirileri" (1993-1994), "Yitip Gidene" (1995-2004) bölümlerine yer vermiş.

16 Temmuz 2025 12:26

Kayyım düzenine karşı halk iradesi, sermaye belediyeciliğine karşı sınıf mücadelesi

Kayyımlara, tek adam yönetiminin tüm baskı araçlarına, sermaye sınıfının talanına karşı kazanım, işçi sınıfının merkezinde yer aldığı, örgütlü bir halk mücadelesiyle mümkündür.

Kayyım düzenine karşı halk iradesi, sermaye belediyeciliğine karşı sınıf mücadelesi

Fotoğraf: Evrensel 

Satı Burunucu


İçerik yükleniyor...

16 Temmuz 2025 13:11

Bütçe haziranda 330,2 milyar, yılın ilk altı ayında 1 trilyon liraya yakın açık verdi

Hazine ve Maliye Bakanlığının açıkladığı verilere göre, merkezi yönetim bütçesi haziranda 330,2 milyar TL, yılın ilk altı ayında toplam 980,5 milyar TL açık verdi.

Bütçe haziranda 330,2 milyar, yılın ilk altı ayında 1 trilyon liraya yakın açık verdi

Fotoğraf: Anadolu Ajansı

İçerik yükleniyor...

(Ekonomi Servisi)
16 Temmuz 2025 11:15

Ayşe Tokyaz cinayetinde 7 kişi adliyeye sevk edildi

Cansız bedeni yol kenarında bir valizde bulunan Üniversite Öğrencisi Ayşe Tokyaz cinayetine ilişkin katil Cemil Koç ve beraberindeki 6 kişi adliyeye sevk edildi.

Ayşe Tokyaz cinayetinde 7 kişi adliyeye sevk edildi

Fotoğraf: DHA

İçerik yükleniyor...

(DHA)
16 Temmuz 2025 09:38

Doğayla değil, piyasayla uyumlu bir iklim rejimi mi?

7552 sayılı İklim Kanunu’nda doğa, korunacak bir varlık değil; ölçülebilir, fiyatlandırılabilir ve işlem görebilir bir piyasa aracına dönüştürülmektedir.

Doğayla değil, piyasayla uyumlu bir iklim rejimi mi?

Fotoğraf: Evrensel

Yusuf Ekici


İçerik yükleniyor...

16 Temmuz 2025 12:45

Sarıyer'de özel plajda kadınlara çocuklarının yanında şiddet

Sarıyer’de özel plajın girişinde çocukları için getirdiği karpuz ve meyve yüzünden çıkan tartışmada İranlı kadın Aynaz B., halası ve kadın arkadaşına plaj görevlileri tarafından şiddet uygulandı.

Sarıyer'de özel plajda kadınlara çocuklarının yanında şiddet

Fotoğraf: DHA

İçerik yükleniyor...

(DHA)

Evrensel'i Takip Et