25 Eylül 2005 21:00

'Mücadeleyi birleştirelim'

Ankara Sendika Şubeleri Platformu, emekçilere yönelik saldırıları ve çalışmaları değerlendirmek üzere toplandı. Toplantıda, tüm şubelerin harekete geçirilmesi, özelleştirme karşıtı mücadelenin sendika genel merkezleriyle birleştirilmesi ve Emek Platformu'nun aldığı kararların hayata geçirilmesi kararları alındı.

Paylaş
Ankara Sendika Şubeleri Platformu, emekçilere yönelik saldırıları ve çalışmaları değerlendirmek üzere toplandı. Toplantıda, tüm şubelerin harekete geçirilmesi, özelleştirme karşıtı mücadelenin sendika genel merkezleriyle birleştirilmesi ve Emek Platformu'nun aldığı kararların hayata geçirilmesi kararları alındı. Önceki gün Petrol-İş Ankara Şubesi'nde yapılan toplantıya, Tez Koop-İş 1 ve 4 No'lu şubeler, Petrol-İş, TÜMTİS, Basın-İş şubeleri, GMİS MTA Şubesi, Yol-İş 3 No'lu Şube, Genel-İş Çankaya-Gölbaşı Şubesi, Eğitim Sen 1 ve 5 No'lu şubeler, ESM 1 No'lu Şubesi, Haber-Sen 2 No'lu Şubesi, Tüm Bel-Sen 2 No'lu Şubesi ve Öz İplik-İş Sendikası YATAŞ Fabrikası İşyeri Baştemsilcisi katıldı. Platformun kurulduğu 22 Haziran'dan bu yana yapılan çalışmaların olumlu bulunduğu toplantıda, platforma daha fazla şubenin katılımına ilişkin eksiklikler olduğu belirtildi. Platformun, Ankara'daki tüm sendikalarının katılımıyla genişletilmesi kararlaştırılarak, şube yöneticilerine görev verildi. Önümüzdeki günlerde, işyeri temsilcilerinin katılacağı, sendikal hareketin ele alınacağı bir toplantı düzenlenecek.

Kararlara eleştiri Toplantıda, "Emek Platformu ve Türk-İş Başkanlar Kurulu kararlarının işçi ve emekçilerin beklentilerini karşılayacak düzeyde olmadığı ve eylemlerin ekim ayına bırakılmasının doğru olmadığı eleştirisi yapılırken, alınan kararların hayata geçirilmesi gerektiğine işaret edildi. TMMOB'un 8 Ekim'de yapacağı mitinge ise kitlesel katılım sağlanacak. Alınan bir diğer karar ise, Platform Yürütme Kurulu'nun, özelleştirmeye muhattap olan sendikaların genel merkezlerini ziyaret etmesi. Toplantıyı gazetemize değerlendiren Platform Sözcüsü Petrol-İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Mustafa Özgen, özelleştirmelerin ideolojik boyutuna ilişkin bir panel düzenleyeceklerini de belirterek, "Özelleştirmeleri ve emekçilere yönelik saldırı yasalarını durdurmak için mücadeleyi birleştirme ve büyütme çağrımızı bir kez daha yineliyoruz. Birleşik bir mücadeleye işçi sınıfı ve emekçilerin her zamankinden daha çok ihtiyacı var" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Orman işçisi çözüm istiyor

SONRAKİ HABER

Oturma eylemi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...