24 Eylül 2005 21:00

Bu da 'tozlu' eğitim!

Sakarya'nın Erenler beldesinde depremden sonra prefabrik olarak yapılan CAP Anamur İlköğretim Okulu'nda öğrenciler mıcırın, tozun toprağın arasında eğitim görmeye çalışıyor.

Paylaş
Sakarya'da bir okulda öğrenciler mıcır, toz toprak içerisinde eğitim görmeye çalışıyor. Erenler beldesinde, depremden sonra prefabrik olarak yapılan CAP Anamur İlköğretim Okulu, geçen süre içerisinde kullanılamaz hale geldi. Prefabrike yapı deforme olarak zemini çöktü, tavanı hasar gördü. Çöken zemin mıcır ile dolduruldu. Okulun sınıfları toz ve mıcır içerisinde kaldı. Okulun bir kısım arazisinin özel mülkiyet olması sebebiyle müdür ve öğretmenler odası tahliye edildi. Öğretmenler odası ise daha önce kahve olarak kullanılan prefabrike yapıya taşındı.

Veliler tepkili CAP Anamur'da okuyan 250 öğrencinin velileri çocuklarının böyle bir okulda eğitim görmesine tepki gösteriyor. Okul Aile Birliği Başkanı Hikmet Baştan, bu okula okul demek için şahit gerektiğini belirterek, "Yeni bir okul istiyoruz. Öğrenciler bu şartlarda burada eğitim göremez" dedi. Baştan, bölgeye yeni bir okul yapılabilmesi için arsa bulunduğunu ancak projenin ortaya konulamadığını kaydetti. Baştan, çocuklarının toz toprak sebebiyle solunum yolu hastalıklarına yakalanmasından korktuklarını dile getirerek, "Bir an önce bu utanca son verilmeli. Öğrenciler sağlıklı sınıflara kavuşturulmalı" şeklinde konuştu.

Bizi kurtarın A.S. isimli bir öğrencide sınıfta yürürken ayaklarına mıcır taşı battığını belirterek, " Bu sınıfta kendimi bir inşaat alanında gibi hissediyorum. Ne olur bizi toz, toprak ve mıcırdan kurtarsınlar" diyerek ilgililere seslendi. Sakarya Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ise okulun bina sorununun çözümünü gündeme aldıklarını söyledi. Okulun arsasının hazır olduğunu vurgulayan Yazıcı, geçici bir çözümle başka sağlam bir prefabrik okulu buraya taşıyacaklarını kaydetti.

ÖNCEKİ HABER

ÇİN'DE GELİR EŞİTSİZLİĞİ ALARM VERİYOR

SONRAKİ HABER

Türkiye sağlıkta 'sona' oynuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...