21 Eylül 2005 21:00

'Ne kazandıysak birlikte kazandık'

TÜMTİS Başkanı Topçu, sendikayı olağanüstü kongreye götürme girişimlerine karşı Adana'da da üye toplantısı yaptı. Topçu işçilere sendikalarına sahip çıkma çağrısı yaparken, Adana Şube Başkanı Halil Çekin de "Ne kazandıysak birlik olduğumuzdan kazandık" dedi.

Paylaş
TÜMTİS Genel Başkanı Sabri Topçu, eski Genel Sekreter Şükrü Günsili'nin başını çektiği bir grubun, sendikayı olağanüstü kongreye götürme girişimlerine karşı Bursa ve Ankara'nın ardından Adana'da da işçileri bilgilendirdi. TÜMTİS Adana Şubesi'nde gerçekleştirilen toplantıya Sabri Topçu'nun yanı sıra Genel Sekreter Abidin Kandeyer de katıldı. Sendikanın bazı yöneticileri tarafından girişilen olağanüstü genel kurul hazırlıklarının anlatıldığı toplantıda, işçilere birlik olma ve sendikalarına sahip çıkma çağrısı yapıldı. Toplantıda konuşan Topçu, sendika olarak önemli bir süreçten geçtiklerini belirterek, "Bazı kişiler sendikada komplo kurarak sendikayı olağanüstü kongreye götürmeyi planlıyorlar. Kendi egemenlikleri için sendikayı yarım hale getiriyorlar, yarın da yok edecekler" diye konuştu.

İşkolundaki saldırılar İstanbul'da Topkapı Nakliyeciler Sitesi'nde 3 işçinin ölümü ile sonuçlanan olaylar hakkında da bilgi veren Topçu, sendikada kavganın işçilere karşı değil, ekmeklerine el uzatanlara, örgütlülüklerine saldıranlara ve işçi düşmanlarına karşı olması gerektiğini söyledi. Topçu, "İşçilerin birliği için ben engelsem hiç düşünmeden üzerime düşeni yaparım. İşçi beni istemiyorsa giderim, ama komplolara da boyun eğmedim ve eğmeyeceğim" dedi. Sendikalar Yasası ve Karayolları Taşımacılığı Yasaları'nda yapılmak istenen değişikliklere işaret eden Topçu, işçi sınıfının birliğe, bütünlüğe, kardeşliğe en fazla ihtiyaç duyduğu bir süreçte olduklarına dikkat çekerek, örgütlü yapıyı koruma çağrısında bulundu. İşçilerin ve sendikanın bölünmesinin karşısında olacaklarını aktaran Topçu, olağanüstü genel kurul isteğine karşılık, ocak ayından itibaren aşağıdan başlayacak bir erken olağan genel kurul çalışması yapılması çağrısında bulundu.

'Ne gerekiyorsa yapacağız' TÜMTİS Adana Şube Yöneticisi Şehmuz Çelik ise Şükrü Günsili'nin şube seçimleri sırasında, bazı isimlerin adaylığına genel merkez kararı olduğunu söyleyerek karşı çıktığını, "Bunların hepsi Mardinli, bunların hepsi Kürt, ileride sorun çıkar" dediğini anlatarak, Topçu'ya genel merkezin böyle bir kararı olup olmadığını sordu. Topçu, hiçbir şekilde şu veya bu aday olsun diye bir kararları olmadığını, yalnızca birliğe ve kardeşliğe zarar gelmemesi konusunda telkinleri olduğunu dile getirdi. Adana Şube Başkanı Halil Çekin de işçilerin birliğinden yana olduğunu söyleyerek, "Bizler ne kazandıysak birlik içerisinde olduğumuzdan kazandık. Bütün her şeyimiz birliğimizden geliyor. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

CHP'den AKP'ye yanıt

SONRAKİ HABER

Akyıl işçisi 'greve devam' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...