18 Eylül 2005 21:00

Hedef yine Şiiler: 30 ölü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, bir Şii mahallesinde bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu 30 kişi öldü, 38 kişi yaralandı.

Paylaş
Irak'ın başkenti Bağdat'ta, bir Şii mahallesinde bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu 30 kişi öldü, 38 kişi yaralandı. Polis ve hastane yetkilileri, Bağdat'ın yaklaşık 32 kilometre doğusundaki, nüfusunun çoğunluğunu Şiilerin oluşturduğu dış mahallelerden Nahravan'da önceki akşam bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu ölen ve yaralanların, küçük kamyonetlerle hastaneye getirildiğini kaydetti. Silahlı gruplar ayrıca bir Kürt milletvekilini öldürdü, bir milletvekilini de yaraladı. Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) üyesi Faris Nasır Hüseyin, önceki gece Duceyl yakınındaki silahlı saldırıda öldü. Saldırıda milletvekilinin kardeşi ile şoför de yaşamını yitirirken, KYB milletvekillerinden Haydar Kasım yaralandı.

Basra'da gerginlik Diğer yandan, Irak'ın güneyindeki Basra kentinde, daha önce Amerikan güçlerine karşı savaşan silahlı Şiiler, liderlerinden birinin serbest bırakılması için yollara barikatlar kurdu. Mukteda Sadr'ın Mehdi Ordusu'ndan yaklaşık 200 kişi, Basra'nın merkezinde sokaklarda lastikler yakarak, ellerinde silahlar ve RPG'lerle yolları kapattılar. Polis yetkilisi Kerim Zaidi, Şiilerin bölge valisinden, İngiliz ve Irak güçleri tarafından tutuklanan Şeyh Ahmed Fartosi'nin derhal salıverilmesini istediklerini söyledi.

Fartosi'nin Basra'da Irak devlet güçlerine karşı saldırı düzenlemekle suçlandığı belirtildi.

ÖNCEKİ HABER

İşgalcilerin etekleri tutuştu!

SONRAKİ HABER

Ahmedinecad meydan okudu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...