16 Eylül 2005 21:00

Bolu Dağı'nı trafiğe kapattılar

Ereğli Demir Çelik Fabrikası (Erdemir) çalışanları, Kaynaşlı'da otobanı trafiğe kapatarak, özelleştirmeyi protesto ettiler.

Paylaş
Erdemir'in özelleştirilmesinde geri sayım başlarken, Türk Metal Sendikası üyesi işçiler, İstanbul-Ankara TEM otoyolunun Bolu Dağı kesimini trafiğe kapattı. Erdemir Demir Çelik Fabrikaları'nda çalışan işçiler, sabah saatlerinde yüzlerce arabayla Düzce'nin Kaynaşlı mevkiine doğru hareket ettiler. Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ve Türk Metal Genel Başkanı Mustafa Özbek'i karşılayan işçiler, Ereğli'ye giderken Bolu Dağı'nda bulunan Avrasya tesislerinde mola verdi. Özbek ve Kılıç, Avrasya Tesisleri'ne giderken beraberlerinde bulunan işçiler, araçlarını Ankara-İstanbul TEM otoyoluna park edip, yolu trafiğe kapattılar. Erdemir'in özelleştirilmesine tepkili olan işçiler, karayolunda eylem başlatarak hükümet aleyhine sloganlar atmaya başladılar. Bunun üzerine polis, yolun ulaşıma açılması için Özbek ve diğer sendika yetkilileriyle görüştü. Görüşmenin ardından TEM Otoyolu'nun İstanbul'dan Ankara'ya giden güzergahı tek taraflı olarak ulaşıma açıldı. Eylem yapan işçilerin bir kısmı araçlarıyla bir kısmı da yaya olarak Düzce'ye doğru hareket etti. Özbek ve Kılıç da bir süre yaya olarak yürüdükten sonra araçlarına bindiler.

Kilometrelerce kuyruk İşçiler, eylemlerine son verdikten sonra uzun bir araç konvoyuyla Zonguldak'ın Ereğli ilçesine hareket etti. Yolun trafiğe açılmasının ardından İstanbul'dan Ankara istikametine giden araçlar, Kaynaşlı otoban gişelerinde yaklaşık 5 kilometrelik bir kuyruk oluşturdu. Ayrıca Ankara'dan İstanbul istikametine giden araçlar da Bolu Dağı'nın Köroğlu mevkiinde yaklaşık 7 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

ÖNCEKİ HABER

Akyıl işçisi kararlı

SONRAKİ HABER

'Taşeron işçiler için
   mücadele ediyoruz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...