13 Eylül 2005 21:00

Umuda yolculuk kanlı bitti

Pakistan ve Bangladeş uyruklu mültecilerin umuda yolculuğu acı sonla bitti. Gebze yakınlarında polisten kaçmak isteyen 50 mülteciden 2'si araçların altında kalarak feci şekilde can verdi.

Paylaş
Türkiye'ye kaçak olarak giren 50 mülteciden 2'si, Kocaeli'ne bağlı Gebze ilçesinde polisten kaçarken öldü, 29'u ise gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre olay şöyle gelişti: Saat 04.00 sıralarında Türkiye'ye kaçak yollardan giren yaklaşık 50 kişiyi taşıyan 34 AZ 9391 plakalı Mitsubishi marka 2003 model kapalı kasa kamyonetin şoförü, Gebze'den İstanbul istikametine E-5 yan yoldan giderken polis ekibini görünce panikledi. Gebze'ye bağlı Yeni Mahalle girişinde aracı park ederek ayrılan sürücü, çoğunluğu Pakistan ve Bangladeş uyruklu mültecilere de kaçmalarını söyledi.

Araba çarptı Kamyonetten indikten sonra çeşitli istikamete dağılan mültecilerden ikisi, E-5 karayolundan karşı şeride geçmek isterken kendilerine araba çarptı. Çarpmanın şiddetiyle Mehmet Koç yönetimindeki 54 TD 404 plakalı Wolsvagen marka minibüste de hasar oluştuğu gözlendi. Diğer mülteciye çarpan araç ise olay yerinden hızla uzaklaştığı için kimliği belirlenemedi. Araç çarpması sonucu ağır yaralanan mültecilerden ikisi de olay yerinde can verdi. Durumu fark eden polisler konuyu merkeze bildirince olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. E-5, yan yol, Yeni Mahalle ve Beylikbağı mahallelerinde mültecilerin peşine düşen polisler, 24 yolcuyu gözaltına aldı. Mültecilerden 5'i ise daha sonra saklandıkları yerden çıkarak yol kenarına terk edilen araçlarının yanına gelerek polise teslim oldular. Ölen iki mültecinin cenazeleri Gebze Belediyesi Morgu'na kaldırıldı. Gözaltına alınan mülteciler Gebze Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ÖNCEKİ HABER

AKP'linin AKP'liye yaptığı

SONRAKİ HABER

Halkla kuçaklaşmak için buradayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...