13 Eylül 2005 21:00

AKP'linin AKP'liye yaptığı

Kırıkkale'nin Yahşiyan ilçesine bağlı Irmak kasabasının AKP'li belediye başkanı ile AKP'li meclis üyeleri Osman Nuri Gümüş ile Eyüp Bağcı karşı karşıya geldi.

Paylaş
Ankara Mamak Belediyesi'nde 14 yıllık şoför olarak çalışan, aynı zamanda da Kırıkkale'nin Yahşiyan ilçesi Irmak Belediyesi'nde AKP'den meclis üyesi olan Osman Nuri Gümüş ve Eyüp Bağcı, Genel-İş'ten istifa etmemelerinin ve ilçenin AKP'li Belediye Başkanı Murat Şahin ile yaşadıkları sürtüşmenin bedelini ağır ödediler. Osman Nuri Gümüş ile Eyüp Bağcı, "akrabanın akrabaya yaptığını akrep bile yapmaz" özdeğişini anımsatır şekilde, AKP'li Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin tarafından işten atıldılar. Gazetemizin edindiği bilgilere göre; Irmak Belediye Meclisi 7 Şubat 2005 tarihinde toplandı. Meclis üyesi Osman Nuri Gümüş, bir arkadaşının cenazesi nedeniyle toplantıya katılmazken, Başkan Şahin'i arayarak, dört gündem maddesine ilişkin bir itirazı olmadığını, toplantıdan sonra tutanağı imzalayacağını bildirdi. Tutanağı imzalarken, tutanakta 3'üncü maddeye, "Kaplanlar Petrol'ün kuzeyindeki park alanının ticari alana çevrilmesi, Kaplanlar Petrol ile Yıldırım Petrol arasındaki 7 metrelik imar yolunun kapatılması, mecliste oylamaya sunuldu, oybirliği ile kabul edildi" ifadesinin eklendiğini görünce itiraz etti. Araştırınca konunun mecliste görüşülmediğini, Başkan Şahin'in isteği üzerine Fen Memuru Ahmet Bozkurt tarafından ekleme yapıldığını öğrenen Gümüş, tutanağı imzalamadı. Satış kararı çıkarılan araç park yerinin, belediyeye değil Karayolları'nın malı olduğunun anlaşılması üzerine belediye satış kararından vazgeçip, böyle bir karar alınmamış gibi aynı tarih ve sayı ile ikinci bir tutanak tutuldu. Sonradan tutulan tutanağı kaymakamlığa gönderen Belediye Başkanı Şahin, Gümüş ve Bağcı'nın iddialarına göre Mamak Belediye Başkanı AKP'li Gazi Şahin ile görüşerek, uzak bir yere gönderilmelerini istedi.

Kendi kararlarını iptal ettiler Yaşadıklarını gazetemize anlatan Osman Nuri Gümüş ise AKP'den Belediye Meclis üyesi olduktan sonra ilk işlerinin, Meclis üyeleri ile muhtarların Kırıkkale ile Irmak arasında işleyen belediye otobüslerine ücretsiz binmelerini engellediklerini ancak belediye başkanı ile karşı karşıya geldikten sonra, aynı meclis üyelerinin bu kararı iptal eden yeni bir karar aldıklarını anlattı. Araç park yerinin satış kararına ilişkin tutanağı imzalamadığını, yasadışı olduğu için suç duyurusunda bulunduklarını da belirten Gümüş, eski MHP'li olan Belediye Başkanı Şahin'in, Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile bir görüşmesinde kendilerine övgüler düzdüğünü, "Buraya AKP'yi getirmeme en büyük destek bu iki meclis üyemiz" dediğini aktardı. Sonra imar konusundaki sorunlar nedeniyle belediye başkanı ile karşı karşıya gelince, başkanın bu kez Mamak Belediye Başkanı'na şikayete gittiğini iddia eden Gümüş, "Bizi uzak yere göndermesini istedi. Biz o zaman meclis toplantılarına katılamayacağız, onlar da bizi üyelikten düşürecek. Gazi Şahin de herhalde 'bir yıldır bu adamları övüyordun, şimdi niye şikayete geliyorsun' diye cevap verince biz o şekilde kalmıştık" dedi.

'Camiyi çalıp, kılıfını hazırlamışlar' "Bizimle muhalif olduktan sonra belediye başkanı, MHP'li meclis üyemizin birisinin abisinin evinin yanından geçen imar yolunu, yasadışı bir şekilde kapattırdı. Böylece o üyeyi de yanına aldı" diyen Gümüş, başkanın meclisten istediği kararı çıkarttığını söyledi. Gümüş satış kararının nasıl çıktığını, "Bunlar camiyi çalıp, kılıfını da önceden hazırlamışlar. Ama kılıfı geçirememişler. Osman Nuri'nin gözünden nasıl kaçırırız demişler. Toplanmış, o dört maddeyi görüşmüşler. Toplantı sonunda Fen Memuru Ahmet Bozkurt tarafından başkanın emri ile 3'üncü maddeye ek yapmışlar. Belediye başkanı da imzalamış. Ben imzaya gittiğimde fark ettim. Ek gündem maddesi falan mı verildi diye sordum, başkanın yeğeni Ahmet Ağca, 'Hayır öyle bir şey olmadı' dedi. Fen memuruna, paftaları getir inceleyeceğim dedim. Ben harita topografıyım. Burada yasadışı işlem var. Nedenini izah etmeniz gerek dedim" diye anlattı. İşten atılmalarıyla Irmak Belediyesi Başkanı'nın ilgisini, "iş akitlerimiz feshedilmiş, üç gündür bizi aramayan başkan, biz basın açıklaması yapıp, birtakım iddialarda bulununca bizi önce belediyeden, sonra cepten aradı" sözleriyle kuran Gümüş, Gazi Şahin'in kendilerini çıkarmadan önce mutlaka AKP'ye sorduğunu, Irmak'ta soracağı kişinin de belediye başkanı olduğunu söyledi. Gümüş, "Irmak'ta parti yetkilisi olarak belediye başkanı var. Biz öyle yorumladık, belediye başkanından onay aldı, iş akitlerimizi de feshettiler" dedi.

ÖNCEKİ HABER

IMF Hazine'de çalışıyor

SONRAKİ HABER

Umuda yolculuk kanlı bitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa