12 Eylül 2005 21:00

Sol Parti alanlardaydı

Almanya'nın Hamburg ve Stuttgart kentlerinde gerçekleştirilen Sol Parti mitinglerine ilgi yoğun oldu. Eylemlerde yapılan konuşmalarda sosyal kısıtlamalara, ırkçılığa karşı bütün uluslardan emekçilerin güçlerini birleştirmesi gerektiği ifade edildi.

Paylaş
Almanya'nın Hamburg ve Stuttgart kentlerinde gerçekleştirilen Sol Parti mitinglerine ilgi yoğun oldu. Eylemlerde yapılan konuşmalarda sosyal kısıtlamalara, ırkçılığa karşı bütün uluslardan emekçilerin güçlerini birleştirmesi gerektiği ifade edildi. Hamburg'da cuma günü yapılan mitinge 2000 kişi katıldı. Eyleme Sol Parti milletvekili adayları Oskar Lafontaine, Normann Paech ve Klaus Ernst de katıldı. Lafontaine, medyanın kitleleri SPD/Yeşiller veya CDU/CSU'ya yönlendirmeye çalıştığını belirterek, "Ancak sizler kararınızı verdikten sonra kimse bu gücün karşısında duramaz. Karl Marx'ın dediği gibi Avrupa'da bir hayalet dolaşıyor. Almanya'da ise şimdi Sol Parti hayaleti var. İşte bundan korkuyorlar, bunun için Sol Parti'ye saldırıyorlar" dedi. Prof. Normann Paech ise SPD-Yeşiller hükümetinin savaş yanlısı politikalarına değinerek, yurtdışında bulunan Alman askerlerinin geri çekilmesini istedi. Paech, Özgür Politika gazetesinin kapatılmasını sert bir şekilde eleştirdi.

Stuttgart mitingi Perşembe günü Stuttgart Wilhelmsplatz'da Sol Parti tarafından ''Daha iyi bir yaşam için'' sloganı altında düzenlenen mitinge Oskar Lafontaine, Klaus Ernst ve Baden Württemberg Sol Parti Listesi'nin ilk 4 sıra adayları olan Ulrich Maurer, Heike Hinsel, Karin Binder ve Dr. Manfred Hammel konuşmacı olarak katıldı. Etkinliğe Stuttgart ve çevresinden 2000 kişi katıldı. Mitingde konuşan Lafontaine "Kırmızısından yeşiline, siyahından sarısına tüm partilerin programlarını işveren birlikleri yazıyor. Ortak politikaları çalışanların, emeklilerin, işsizlerin cebinden daha fazla nasıl alırız, zenginlere nasıl aktarırız üzerine kurulu. Bunların birbirinden tek farkı saç modelleridir. Bizler adil ve tüm halkın ihtiyaçlarına cevap veren bir politika istiyoruz" dedi. Mitinge birçok sendikacı, barış inisiyatifi ve demokratik kurum temsilcisinin yoğun katılımı dikkat çekti. Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) üyelerinin de katıldığı miting yaklaşık 2 saat sürdü.

ÖNCEKİ HABER

İşkence seferlerine son kanıt

SONRAKİ HABER

Venezüella'da yeni bir kamulaştırma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...