09 Eylül 2005 21:00

IMF, yabancılar için banka teftişinde

IMF Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki heyet, daha önceki ziyaretlerinden farklı olarak dün ziyaretlerini bankacılık sektöründe yoğunlaştırdı.

Paylaş
IMF Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki heyet, daha önceki ziyaretlerinden farklı olarak dün ziyaretlerini bankacılık sektöründe yoğunlaştırdı. Yabancı sermayenin Türkiye'deki bankalara olan yakın ilgisi nedeniyle ziyaretler IMF'nin hisse almak isteyen yabancılar için ön inceleme yapması olarak yorumlandı. Heyet dün ilk olarak TÜSİAD üyeleriyle bir araya geldi. TÜSİAD üyeleri IMF'ye uygulanan IMF programından memnuniyetlerini dile getirdikleri öğrenilirken, gelecek dönemde de TÜSİAD IMF programının sürdürülmesini istedi.

İkinci durak Denizbank Giorgianni ve heyetin ikinci durağı ise Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş oldu. Basına kapalı yapılan ziyaret sonrasında yapılan açıklamada, IMF heyetinin pazarın genel durumunu incelemek, sanayi ve bankacıların ekonomiyi ne şekilde değerlendirdiğini öğrenmek için bu tür ziyaretler yaptığını belirtildi. Denizbank Genel Müdürü Ateş, görüşmede bankacılık yasası üzerinde durulmadığını bildirdi. Ateş, IMF heyetinin banka yöneticileriyle yaptığı görüşmelere ilişkin bir soru üzerine, Türk bankacılığına karşı bir ilgi olduğunu ifade ederek, IMF heyeti ile bu konularda görüşmediklerini iddia etti. Ateş, konut kredilerindeki artışın da IMF tarafından sorgulandığını kaydetti. Daha sonra IMF Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki heyet, Yapı Kredi Bankası yönetimi ile görüştü. Ancak 1 saat süren görüşme sonrası bir açıklama yapılmadı.

ÖNCEKİ HABER

Üreticiler hükümeti uyardı

SONRAKİ HABER

Üzüm üreticisi şarap firmalarının
   insafına terk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...