07 Eylül 2005 21:00

RTÜK'ten anadilde yayın genelgesi

Farklı dillerde yayın yapmak isteyen kanallar, yayınların kültürel amaçlı olacağı ve haftada 4 saati geçmeyeceği konusunda taahhütte bulunacaklar.

Paylaş
Radyo Televizyon Üst Kurulu, farklı dil ve lehçelerde yayın yapmak isteyen yerel 10 televizyon ve radyo kuruluşundan başvurularını yenilemelerini istedi. Daha önce dilekçeyle yayın talebinde bulunan kuruluşlara yazı gönderen RTÜK, başvurular için gerekli evrakların tamamlanması gerektiğini bildirdi.

Sadece 4 saat Buna göre, farklı dillerde yayın yapmak isteyen yayın kuruluşlarının, yöneticilerin ve çalışanların kimlik bilgilerini RTÜK'e bildirmeleri gerekiyor. Kurumlardan ayrıca taahhütname istendi. Yayın talebinde bulunacak kanallar, yayınlarında ayrılıkçılık güdülmeyeceği, dil eğitimi amaçlı yayın yapılmayacağı ve yayınların kültürel amaçlı olacağı konusunda taahhütte bulunacak. Yayınlar haftada 4 saat, günde 45 dakikayı aşmayacak, Türkçe altyazı da şart olacak. Başvurular bu belgeyle birlikte yapılabilecek. RTÜK'ün yerel kanalların da farklı dillerde yayın yapmaları için yönetmelik değişikliğine gidip gitmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı.

ÖNCEKİ HABER

Hükümete 'linç' tepkisi

SONRAKİ HABER

ABD'li komutanlar PKK için geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...