05 Eylül 2005 21:00

Göz göre göre zehirlediler

Yataş'ta çalışan 150 işçi işyerinde yedikleri yemekten zehirlendi. İşçiler, "yemeklerin kalitesi olduğunu" ilettiklerini ama hiçbir önlem alınmadığını bildirdi.

Paylaş
Elmadağ yakınlarındaki Hasanoğlan beldesinde kurulu Yataş Fabrikası'nda çalışan işçiler, besin zehirlenmesi geçirdi. İşçiler, işvereni "yemeklerin kalitesiz, servis tabaklarının ise kirli olduğu" konusunda defalarca uyardıklarını ama önlem alınmadığını kaydettiler. Elmadağ Devlet Hastanesi'ne başvuran Yataş işçilerinden edindiğimiz bilgiye göre 350'ye yakın işçinin çalıştığı fabrikada geçtiğimiz cuma günü öğle yemeğinde "çorba, köfte, makarna ve tel kadayıf" verildi. Cumartesi gününden itibaren çok sayıda işçi, karın ağrısı, mide bulantısı, ishal gibi rahatsızlıklar yaşamaya başladı. Rahatsızlığı artan bazı işçiler Elmadağ Devlet Hastanesi ve Ankara'daki çeşitli hastanelere başvurdu. Pazartesi günü işbaşı yapıldığında diğer işçilerin de benzer rahatsızlıklar yaşadığını gören işçiler, vizite alarak toplu halde Elmadağ Devlet Hastanesi'ne başvurdu. 20'ye yakın işçi Elmadağ Devlet Hastanesi'ne yatırılırken, bazı işçilerin tedavileri Ankara'daki çeşitli hastanelerde sürüyor. Gazetemize konuşan YATAŞ işçileri, "Daha önce de yemeklerden kaynaklı bazı hastalıklar yaşanmıştı. İşverene defalarca yemeklerin kalitesiz olduğunu, yemek tabakları, çatal ve kaşıkların temiz olmadığını söyledik, ama hiçbir önlem alınmadı" dedi. İşçiler fabrikaya yemek hizmeti veren Faik Karahancı'nın sahibi olduğu Capari Cathering hakknda suç duyurusunda bulundu. Elmadağ Devlet Hastanesi'nden bir yetkili ise, "Besin zehirlenmesi olduğunu düşünüyoruz. Endişe edecek bir durum yok. Yatan hastalarımızdan bazılarını yakında taburcu edeceğiz. Hastalardan alınan kültürler Ankara'ya gönderildi. Bu tahlillerin ardından kesin bilgiye ulaşacağız" diye konuştu.

İlginç iddialar Fabrikaya yemek hizmeti veren Faik Karahancı'nın sahibi olduğu Capari Cathering'den bir yetkili ise besin zehirlenmesini doğrulayarak, hastalığın Balcıoğlu isimli firmadan aldıklarını tel kadayıftan kaynaklandığını öne sürdü. Fabrika Müdürü Cavit Yaka ise, "Besin zehirlenmesinden mi, koleradan mı kaynaklı onu tespit etmeye çalışıyoruz" diyerek, yaşananları Ankara'da görülen kolera vakalarına bağladı. İnceleme başlattıklarını bildiren Yaka, hastalığın yemek firmasından kaynaklandığının tespit edilmesi durumunda yasal işlem başlatacaklarını söyledi. İşçilerin eleştirilerini anımsattığımız Yaka, daha önce gerekli önlemleri aldıklarını savundu.

ÖNCEKİ HABER

Özgür Politika Almanya'da yasaklandı

SONRAKİ HABER

Abbate ücretleri ödemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...