09 Mart 2011 08:28

ABD'de balıklar karaya vurdu

Dünyanın dört bir yanından toplu balık ölümleri haberleri gelirken, son olarak Florida'da 2 milyon ölü balığın kıyıya vurduğu belirtildi.ABD'de Ocak ayında çeşitli eyaletlerde görülen toplu kuş ve balık ölümlerinin büyük paniğe yol açmasının ardından bir kez daha milyonlarca balık Kaliforni

ABD'de balıklar karaya vurdu
Paylaş

Dünyanın dört bir yanından toplu balık ölümleri haberleri gelirken, son olarak Florida'da 2 milyon ölü balığın kıyıya vurduğu belirtildi.

ABD'de Ocak ayında çeşitli eyaletlerde görülen toplu kuş ve balık ölümlerinin büyük paniğe yol açmasının ardından bir kez daha milyonlarca balık Kaliforniya sahillerine vurdu. Eyaletin Redondo kasabasında sabah saatlerinde, milyonlarca sardalye ölü halde bulundu.

Uzmanlar, Redondo Plajı'ndaki limanda bulunan balıkların alglerden kaynaklı oksijen yetersizliği yüzünden ölmüş olabileceğini belirtirken, bölge sakinleri gece esen şiddetli rüzgarların ölümlerle bağlantılı olabileceğine inanıyor. Balıkların ölümünde suların donma seviyesine gelmesinin etken olduğu da söyleniyor. Uzmanlara göre, Maryland'de karaya vuran balık türü son yıllarda aşırı derecede çoğaldı.

BREZİLYA VE YENİ ZELANDA'DA GÖRÜLDÜ

Balık ölümleri sadece Amerika'da değil son 10 gün içinde başka ülkelerde de görüldü. Geçtiğimiz hafta sonu Brezilya'da 100 ton sardunya karaya vurmuştu. Yeni Zelanda'da bir sahilin ölü balıklarla kaplandığı şeklinde haberler geliyor. Her iki yarımkürede de yaşanan balık ölümleri bilim adamlarını başka nedenler aramaya yöneltiyor.

Bu arada Amerika'da Arkansas, Louisiana ve Kentucky'de yeni kuş ölümlerine rastlandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Koruculuk neden yeniden gündemde?

SONRAKİ HABER

Büstle şaka olmaz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...