13 Ağustos 2005 21:00

Özel hastanede rehin kaldı

AKP Hükümeti'nin başlattığı SSK'lı hastaların özel hastanelerde "ücretsiz" tedavi edilmesi uygulamasının gerçekte olmadığı bir kez daha görüldü.

Paylaş
Maddi durumu iyi olmayan Yiğit Ailesi, yaklaşık 10 gündür hastanede yatan çocukları Ümit'in (16) hastane masraflarını karşılayamadıkları içini çocuklarını hastaneden çıkaramadı. 3 Ağustos 2005 tarihinde Esenyurt Belediyesi'ne bağlı Merkez Mahallesi'nde yokuş aşağı gelen bir kamyon duramayarak evinin önündeki kaldırımda oturan Ümit'e ve arkadaşına çarptı. Kazanın ardından Ümit'in arkadaşı Alişan Vuralsallabaş (17) Bakırköy Devlet Hastanesi'ne, Ümit ise Esenyurt Özel Uğur Hastanesi'ne kaldırıldı. Baba Hayrettin Yiğit, kazada ağır yaralanan Ümit'in hemen ameliyata alındığını, arkadaşının ise beyin kanamasından hayatını kaybettiğini söyleyerek, Ümit'in dokuz gündür hastanede yattığını ve hastanenin yaklaşık 5.5 milyar lira masraf çikardığını ifade etti.

SSK karşılamadı Yakın akrabalarından ve tanıdıklarından paranın bir kısmını temin eden Yiğit, Bakırköy SSK'nın da çocuğun yaşının küçük olmasından dolayı parayı ödemediklerini belirtti. Bu yüzden çocuğunun iki gün önce taburcu edilmesine rağmen hastaneden çıkarılmasına izin verilmediğini ileri süren Yiğit, Ümit'in hastanede yattığı her gün için masraflara 150 YTL eklendiğini söyledi. Konuya ilişkin açıklama yapan Başhekim Murat Tankal ise, özel bir hastane olduklarını söyleyerek ancak para ödendikten sonra çocuğun çıkmasına izin verebileceklerini ifade etti. Başhekim yaptığı açıklamada çocuğun hâlâ tedavisinin sürdüğünü kaydederek, her geçen gün tedavi masraflarının artması nedeniyle parayı ödeyemeyen ailenin çocuğu hastaneden alacaklarını söylediklerini öne sürdü. Başhekimin bu açıklamasından sonra aile ile başhekim arasında kısa süreli tartışma çıktı. Tartışma sonunda Yiğit ailesi parayı ödeyemeyeceklerini ve gerekli yerlere başvuracaklarını belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Raporlar rafta çürümesin!

SONRAKİ HABER

Sara'yı kabul etmeyen hasta iyileşmez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...