08 Ağustos 2005 21:00

Zeytinburnu'nda patlama

Zeytinburnu'nda bir apatmanda meydana gelen patlamada 2 kişi öldü, biri çocuk 6 kişi yaralandı. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah "kendileri bir şey imal ederken patlama meydana geldiği gibi bir izlenimi olduğunu" açıkladı.

Paylaş
Zeytinburnu Yenidoğan Mahallesi, 49. sokakta bulunan 5 numaları apartmanın 2'inci katında dün saat 11.50'de meydana gelen patlamada 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Olay yerini savaş alanına çeviren patlamanın ilk anda doğalgaz borularından meydana geldiği tahmin ediliyordu. Ancak İstanbul Emniyet Müdürü Celalalettin Cerrah "Olay yerinde, kendileri bir şey imal ederken patlama meydana geldiği gibi bir izlenimi olduğunu" açıkladı. Kafasından ve omurgasından yaralanan 2 yaşlarında bir kız çocuğu tedavi amacıyla Haseki Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirilirken, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ise Zeynep Bayşu (50), Avniye Kaya (27) isimli iki yaralının getirildiği ve Bayşu'nun durumunun ağır olduğu öğrenildi. Patlamanın ardından sokak içerisinde bulunan işyerleri de kepenk kapattı.

'Salonda çökme var' Patlama meydana gelen evde belden aşağısı parçalanmış halde 2 erkek cesedinin bulunduğunu belirten Cerrah, uzman ekiplerin incelemelerini sürdürdüğünü, ilerleyen saatlerde daha ayrıntılı bilgi verebileceğini kaydetti. Cerrah, "Çevredekilerin bilgisine göre ise evin bir aile evi olduğu anlaşılıyor. Ancak salonun ortasında bir çökme var. Bir şeyler imal ederken patlama olabileceği izlenimi edindik" dedi. Yaralılar arasında durumu çok ağır olan bulunmadığını belirten Cerrah, bir gazetecinin "patlamanın bomba imal ederken olup olmadığı" yönündeki sorusuna ise "Doğalgaz olmadığını kesinlikle söyleyebilirim. Ama ne olduğuna dair bilahare bilgi vereceğiz. Uzman ekipler çalışmalarını sürdürüyor" yanıtını verdi. Binanın içinde ve merdivenlerinde hasarlar olduğunu belirten Cerrah, Cumhuriyet Savcısı ve bomba ekipleri incelemelerini sürdürdüğü için cesetlerin çıkartılamadığını ifade etti. İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ (İGDAŞ) de bir açıklama yaparak, dairede doğalgaz tesisatının bulunmaması, yan dairenin doğalgazının da kesik olması nedeniyle patlamanın doğalgaz kaynaklı olmadığını belirtti. Ölen 2 kişinin cesedi, Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

ÖNCEKİ HABER

Cargill, ülkemizden uzaklaştırılsın

SONRAKİ HABER

Barış ve kardeşlik için gelmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...