02 Ağustos 2005 21:00

Liman işçisi iş bırakıyor

Mersin Limanı'nın özelleştirilmesine karşı Liman-İş örgütlü olduğu tüm illerde yarın 4 saat iş bırakıyor. Satış kararının iptal edilmesini isteyen Liman-İş Sendikası Genel Başkanı Raif Kılıç, "Bizim için limanları savunmak ülkeyi savunmakla eş değerdir" dedi.

Paylaş
Mersin Limanı'nın özelleştirilmesine ilişkin son tekliflerin verileceği 4 Ağustos günü işçiler ülke çapında iş bırakarak hükümeti uyaracak. Mersin Limanı işçilerinin özelleştirmeye karşı 23 gündür sürdürdüğü direnişe diğer illerdeki liman işçileri de 4 saat iş bırakarak destek verecek. Mersin Limanı'nın satılmasının ardından sıranın diğer limanlara geleceğini kaydeden Liman-İş Genel Başkanı Raif Kılıç, yarın yapacakları eylemin sadece Mersin'de değil örgütlü oldukları bütün illerde uygulanacağını söyledi.

'Ülke için nöbetteyiz' Özelleştirmeye karşı hem hukuksal, hem de fiili mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Kılıç, "Mersin'deki işçiler 23 gündür nöbet tutuyor. Askerler sınırda nasıl nöbet tutuyorsa Mersin Liman işçileri de öyle nöbet tutuyor. Bizim için limanları savunmak ülkeyi savunmakla eş değerdir" dedi. Yarınki eylemin bir uyarı eylemi olacağını belirten Kılıç, önümüzdeki günlerde hükümetin de tutumunu göz önüne alarak daha bütünlüklü ve uzun süreli iş bırakma eylemleri yapacaklarını kaydetti. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, "Sümerbank tarihe karıştı" sözlerini de eleştiren Kılıç, "Cumhuriyetin kazanımları olan kamu kuruluşlarının satılmasını değil, çocuklarımıza da kalmasını istiyoruz. Var olanı satmak kolaydır ama yenisini yapmak zordur. Bu hükümet bugüne kadar bir tek çivi çakmamıştır, ama bütün kamu kurumlarını satmak istiyor. Buralar korunduğu zaman 70 milyon insan mutlu olacak, satıldığı zaman ise sadece 3-5 kişi mutlu olacak" diye konuştu.

'Gelişmelere göre' Liman-İş Mersin Şube Başkanı Recep Özbey ise, 4 Ağustos'ta teklif süresinin biteceğini, ancak bunun hemen özelleştirileceği anlamına gelmediğini söyledi. 4 Ağustos'ta Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın tavır ve kararına göre hareket edeceklerini belirten Özbey, "Bu uzun soluklu bir mücadele. Biz şu an Mersin'de yaptığımız pasif direnişimizi, ÖİB'nin kararına göre işyerini terk etmeme, işyerine kapanma gibi eylemlere dönüştüreceğiz. Eylemlerimiz geri adım attırıncaya kadar devam edecek" dedi. Liman İş İzmir Şube Başkanı Muammer Kurt da gelişmelere göre tavırlarını ortaya koyacaklarını söyledi. Kurt, Genel Merkez'in alacağı karar doğrultusunda 4 ya da 8 saatlik iş bırakma eylemi yapabileceklerini dile getirdi.

ÖNCEKİ HABER

Medeniyetler İttifakı'nın ilk toplantısı kasımda

SONRAKİ HABER

Temsilcilerin istifasını istediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...