27 Temmuz 2005 21:00

Halk işçinin yanında

Haber-İş İstanbul 1 No'lu Şube üyesi Bağcılar Telekom Müdürlüğü işçileri özelleştirme ve taşeronlaştırmaya karşı bugün eylem yapacak. Eyleme halk da katılacak.

Paylaş
Telekom işçileri özelleştirmeye ve taşeronlştırmaya karşı eylemlerini sürdürüyor. Haber-İş İstanbul 1 No'lu Şube üyesi Bağcılar Telekom Müdürlüğü işçileri, bugün Bağcılar Meydanı'nda basın açıklaması yapacak. Halk da işçileri yalnız bırakmayacak. Kahvecisinden şoförüne, işçisinden muhtarına kadar gazetemize açıklama yapan herkes Telekom işçilerini desteklediklerini belirterek, "Elimizden geleni yapmaya hazırız" dediler. Özelleştirmelerle işsizliğin artığını söyleyen Bağcılar İnönü Mahallesi Muhtarı Ahmet Taşçı, "İrili ufaklı işletmelerden başladılar özelleştirmeye şimdi sıra Telekom'a geldi. Bir yandan da emeklilik yaşı yükseltiliyor, hastaneleri, okulları paralı hale getiriyorlar" diye konuştu. Hükümetin IMF ve AB'nin emirleriyle hareket ettiğini kaydeden Taşçı, özelleştirmeye karşı çıkanların, emekten yana olanların bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti. Fatih Mahallesi azası Arif Koca da mahalle halkının Telekom'un satışına karşı olduğunu ve özelleştirmeye karşı yapılacak olan eylem ve etkinliklere katılacaklarını söyledi. Telekom'un özellleştirilmesini sadece Telekom işçisinin durduramayacağını ifade eden Koca, tüm emekçilerin ve halkın birlik olması gerektiğini vurguladı. Koca, bugün yapılacak eyleme katılacağını ve halkın katılımını sağlamak için de çalıştığını dile getirdi.

Faturalar yükselecek "Özelleştirme IMF programıdır, hükümet de bunu uyguluyor" diyen Hediyetullah Şengül, kahve işletiyor. Telekom'un satılması halinde faturaların yükseleceğini, telefonların yabancılar tarafından dinleneceğini ifade eden Şengül, işçi ve emekçilerin özelleştirmeye karşı ellerinden gelen her şeyi yapmalarını istiyor. Hükümeti eleştiren Şengül, "Memleketin varlıklarını satacağına işsizliğe çare bulsun" dedi. Soyadını söylemeyen Cihan, şoförlük yapıyor. O da Telekom'un satılmasına karşı. ABD istiyor diye şekerpancarına, ete, sebzeye, meyveye kota konduğunu, özelleştirmelerin gerçekleştirildiğini anlatan Cihan, "Eğer bir ülkede üretim yoksa o ülke bitmiştir. Başkaları istiyor bizimkiler satıyorlar. Telekom eylemlerine hepimizin gitmesi gerekir" diye konuştu. Derby İşyeri Temsilcisi Tufan Şahin, hükümetin yaptığı tüm özelleştirmelere karşı olduğunu kaydetti. Hükümetin kurumları satmak için halkı kandırdığını anlatan Şahin, "Bu sadece Telekom işçisinin değil tüm işçilerin sorunudur. Bu eylemler de tüm işçi sınıfını kapsamalı, iyi bir mücadele verildiğinde bunun sonucu alınır" dedi. Derby işçisi Cemil Ersecin de Telekom'un yabancılara satılması halinde ülkenin sömürgeleşeceğini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Öymen CHP İstanbul İl Başkanlığı'na aday

SONRAKİ HABER

İhale hukuka aykırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...