26 Temmuz 2005 21:00

Liman işçisi için yürüdüler

Telekom işçileri, Mersin Limanı'nın özelleştirilmesine karşı 14 gündür işyerini terketmeyen liman işçilerine destek vermek için yürüyüş düzenledi.

Paylaş
Telekom işçileri, Mersin Limanı'nın özelleştirilmesine karşı 14 gündür işyerini terketmeyen liman işçilerine destek vermek için yürüyüş düzenledi. Akdeniz Telekom Müdürlüğü önünde toplanan Haber-İş Sendikası üyesi işçiler, "Vur vur inlesin Ankara inlesin", "Liman işçileri yalnız değildir" sloganları ile Mersin Limanı'na yürüyüşe geçtiler. Yürüyüşe Petrol-İş ve Mersin Demokrasi Platformu da destek verdi. Liman işçileri de Telekom işçilerini "Yaşasın sınıf dayanışması" , "Zafer direnen emekçinin olacak" sloganları ile karşıladı.

Kazanana kadar Haber-İş Mersin Temsilcisi İbrahim Kaya, AKP Hükümeti'nin kamu kurumlarını özelleştirerek peşkeş çektiğini söyledi. AKP Hükümeti'nin özelleştirme saldırılarına karşı mücadele edeceklerini dile getiren Kaya, "Telekom ve limanlarımızın birilerine peşkeş çekilmesine karşı çıkıyoruz. Verilen bu mücadele işçileri birleştirecektir" diye konuştu. Kaya sözlerini "IMF hükümeti değil, Telekom, liman, TÜPRAŞ, TEKEL ve Seydişehir işçisi kazanacaktır" diyerek bitirdi. Liman-İş Mersin Şube Başkanı Recep Özbay ise kendilerine destek veren Telekom işçilerine teşekkür etti. Direnişlerinin 14. gününe girdiğini belirten Özbay, mücadelelerinin kazanana dek devam edeceğini dile getirdi. Ziyaret sırasında Türk-İş Mersin Temsilcisi ve Petrol-İş Şube Başkanı Adil Aleybeyoğlu da özelleştirme politikasının halkları birbirin kırdırma ve Ortadoğu'yu kan gölüne çevirme politikası olduğunu söyledi. 70 milyonluk değerin kimse tarafından satılamayacağını belirten Alaybeyoğlu, "İşyerlerimizi çocuklarımızın geleceğine sahip çıkarak sattırmayacağız" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Telekom'u satamayacaklar

SONRAKİ HABER

TPAO işçisinin eylemi sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...