23 Temmuz 2005 21:00

Güneşli veda...

Muş'un Varto ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen geleneksel Koğ Tepesi Festivali, önceki gün yapılan final etkinliklerinin ardından dün sabaha karşı güneşin doğuşunun izlenmesiyle son buldu.

Paylaş
Muş'un Varto ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen geleneksel Koğ Tepesi Festivali, önceki gün yapılan final etkinliklerinin ardından dün sabaha karşı güneşin doğuşunun izlenmesiyle son buldu. Bingöl dağlarının eteğinde bulunan Koğ Tepesi 3 bin 600 rakım yüksekliğe sahip olmasına rağmen yaklaşık 3 bin kişi erken saatlerden itibaren şenliğin düzenleneceği alana geldi. Şenliğe gelenleri jandarma ekipleri yolda durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Jandarma yetkilileri bu duruma itiraz eden bazı vatandaşlara para cezası verdi. Şenliğe gelenler alanda belediye tarafından kurulmuş olan çadırlara yerleşti. Çadırlarda yer bulamayan vatandaşlar araçlarında bekledi.

Şamata ve Dur Mezopotamya Kültür Merkezi'ne bağlı Koma Agiri Jiyan ve yerel sanatçıların sunduğu müzik dinletisinden sonra MKM'ye bağlı Seyri Mesel Tiyatrosu oyuncuları "Şamata" adlı oyunu sahneledi. Şenliklerde son olarak yine MKM'ye bağlı sinema biriminin çektiği kısa metrajlı "Dur" filmi gösterildi. Sabah saatlerine kadar süren etkinliklerden sonra festivale gelenler güneşin doğuşunu izledi. Koğ Tepesi Festivali, güneşin doğuşunun izlenmesiyle de son buldu.

Paneller Öte yandan, festivalin son günü Av. Hasip Kaplan'ın katıldığı "İnsan Hakları" konulu panelde bölgedeki çatışmalara dikkat çekilerek, barış talebi yinelendi. Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan "Deprem" konulu panelde ise Doç. Dr. Doğan Kalafat, Varto'nun deprem bölgesi olduğunu söyledi ve gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

ÖNCEKİ HABER

Afyon'da çifte standarta tepki

SONRAKİ HABER

'Usulsüz işlemi Bakan onayladı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa