20 Temmuz 2005 21:00

Tunceli'de gece yarısı
   mahalle taradılar

Tunceli'nin İnönü Mahallesi'nde operasyondan dönen askerlerin ağır silahlarla evleri taradığı iddia edildi. Şans eseri ölen yada yaralananın olmadığı olayda, çok sayıda ev hasar gördü. Tedirginliğin sürdüğü mahallede, hemen hemen her yerde boş kovanlara rastlanıyor.

Paylaş
Tunceli merkeze bağlı İnönü Mahallesi'nin, operasyondan dönen askerler tarafından ağır silahlarla tarandığı ileri sürüldü. Şans eseri ölen yada yaralanan olmazken; çok sayıda ev hasar gördü. İddialara göre önceki gece saat 02.00 Harçik bölgesinde operasyon düzenleyen askeri güçler ile HPG'liler arasında çatışma çıktı. 7 askerin yaralandığı operasyondan dönen askerler, Tunceli-Pülümür karayolu üzerinde bulunan İnönü Mahallesi'ni hedef aldı. Kocakoç Köprüsü'nden başlayıp yaklaşık 1 km'lik alanda bulunan evlerin tümünü silahlarla tarayan askerlerin, İnönü Mahallesi'ne geldikleri sırada; etrafa küfür ederek bağırdıkları ve burada da hedef alarak evlere kurşun yağdırdıkları ileri sürüldü. Olayda ölen yada yaralanan olmazken, birçok ev hasar gördü. Gece yarısında silah sesleri ile uyanan mahalle halkı, korku dolu anlar yaşadı. Sabaha kadar dışarı çıkamayan mahalle sakinleri, özellikle çocukların bu durumdan kötü etkilendiğini dile getirdiler. Tedirginliğin sürdüğü mahallede, hemen hemen her yerde boş kovanlara rastlanıyor.

Küfür ve silah sesleri Mahalle sakinlerinden Sinan Demir yaşananları şöyle anlattı; "Gece saat 02.00 sıralarında silah seslerini duyduk. Bakmak için terasa çıktık. Askeri araçlar geldi. Bağırma sesleri geliyordu. Askeri araç caddede durduktan sonra evlerin üstüne ateş etmeye başladı. Biz evin içine kaçtık. Bir dakika kadar mahalleyi taradılar. Sabaha kadar evin içinde bekledik." Baki Yıldırım ise gece silah sesleriyle uyandıklarını ifade etti. Canlarını korumak için evde bulunanlarla birlikte yere yattıklarını anlatan Yıldırım, sabaha kadar öylece beklediklerini kaydetti. Bir grup mahalle sakininin olayı yetkililere bildirerek, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduğu bildirildi. Konuyla ilgili bilgi almak için aradığımız Tunceli Valisi Mustafa Erkal'a ise ulaşamadık.

Çatışma çıktı Bu arada askeri güçler ile HPG güçleri arasında; Harçik bölgesinde çıkan çatışmada 7 askerin yaralandığı ifade edildi. Yaralı askerler, helikopterle Elazığ Askeri Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

ÖNCEKİ HABER

Kaymaz davasında gerginlik

SONRAKİ HABER

Eğitim iflas etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...