08 Mart 2011 14:16

İşçi kadınların Başbakanla buluşması üzerine

Sendikamız Türk Metal bu yıl, geleneksel kadın kurultayının 16.sını  gerçekleştirdi. Sendikamız bu sene, öncekilerden farklı olarak, erkek işçi arkadaşlarımızın eşlerini de kurultaya davet etti. Ve bu yıl yine ilk defa, kurultayımıza bir Başbakan katıldı. Size bu buluşmayı aktarmak istiyoruz.Otelin büyük toplantı salonunu dold

İşçi kadınların Başbakanla buluşması üzerine
Paylaş

Otelin büyük toplantı salonunu dolduran iki bin kadın olarak, bir gün önce provası yapılan büyük buluşmayı bekliyoruz. Prova yaptırıldı evet. Özellikle atacağımız sloganlar bir güzel ezberletildi. Kimisini çok benimseyerek attık. Örneğin, “Kadınız anayız, işçiyiz” ya da  “Davamız ekmeğimiz, sevdamız Türkiye’miz” sloganlarını yürekten attık. Coşkuyla. Ama
Örneğin Erdoğan için atmamız istenen “Devlet millet sana emanet” o kadar yürekten olmadı. Aynı şey “Parola emek, işareti ekmek, şifre Türk metal” sloganı için de geçerli. Ama zorunluyduk, attık.

Kimimiz ilk defa bir başbakan göreceği için heyecanlı, kimimiz meraklı, kimimiz Başbakanı sahiden seviyor. Kimimiz de ilgisiz. Tavrımız ‘Dur bakalım ne diyecek”ten öteye geçmiyor.

Erdoğan, işte bu provasını yaptığımız, ezberlediğimiz sloganlar, büyük tezahüratlar, arasında salona girdi.

Başbakanın işçi kadınlara hitaben yaptığı konuşmanın ayrıntılarını zaten duyup, okumuşsunuzdur. Söylediklerini tekrarlamak değil niyetimiz. Amacımız, o söylemlerin kadınlar arasında nasıl karşılık bulduğunu sizinle paylaşmak. Evet, Başbakan “Kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetlerinin sorumlularını artık en ağır cezayla yargılayacağız” derken de, “Kadına şiddet uygulayan alçaktır” derken de, “Kadın emeğinin istismarının kötüden de kötü olduğunu” söylerken de ya da “Açlık, yoksulluğu ortadan kaldıracağız” derken de kadın işçiler tarafından coşkuyla alkışlandı. Metal işçisi kadınlar ve erkek işçi arkadaşlarımızın eşleri, Başbakanı samimiyetle ve coşkuyla alkışladılar. Çünkü, biz kadınlar şiddeti de, sömürüyü de dibine kadar yaşıyoruz ve bunun bitmesini istiyoruz. Evde, sokakta, fabrikada artık kendimizi güvende hissetmek istiyoruz ve bunun sözünü bize Başbakan veriyor o yüzden yürekten alkışlanıyor.

Başbakana güvenmek, inanmak istiyorlar. İnanıyorlar da. Salondaki işçi arkadaşlarımızın önemli bir bölümü, 8 yıldır iktidarda olan ve uyguladıkları politikalarla (Kendisi bunu yalanlayıp, kızsa da) iktidarları boyunca kadına yönelik şiddeti yüzde 1400 arttıran Başbakana, bunlardan o sorumlu değilmiş gibi inanıyorlar. Zaten sendikamız, kurultaya katılmak için ülkenin dört bir yanından gelen biz kadın işçileri, Başbakana inanmamız, sistemle barışık kalmamız için 16 yıldır eğitip duruyor!

Bir grup metal işçisi kadın/ANKARA

ÖNCEKİ HABER

İşçiler Ege Linyit’e sahip çıktı

SONRAKİ HABER

‘Cinayetleri engellemek için acilen harekete geçilmeli’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...