16 Temmuz 2005 21:00

Minibüste patlama: 4 ölü

Kuşadası'nda bir minibüste meydana gelen patlamada, 5 kişi öldü, 4'ü ağır olmak üzere 13 kişi yaralandı.

Paylaş
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir minübüste patlama meydana geldi. Olayda 5 kişi öldü, 13 kişi yaralandı. Patlamanın etkisi nedeniyle C-4 tipi bomba kullanıldığı sanılıyor. Ölen 5 kişiden birinin saldırıyı düzenleyen bir kadın olduğu öne sürülüyor. Kuşadası Kaymakamı Ali Barış da, gazetecilerin sorusu üzerine, "canlı bomba" ihtimali üzerinde durulduğunu açıkladı. Patlama, dün saat 10.30 sıralarında, Atatürk Meydanı mevkiinde Kuşadası-Kadınlar Denizi hattında çalışan 09 M 3527 plakalı minibüste gerçekleşti. Patlamada, Deniz Tutum, İrlanda uyruklu Tana Whalen, Eda Okyay, Ufuk Yücedemir yaşamını yitirdi. Yaralananlardan durumu ağır olan 5 kişi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alındı.

Ölü ve yaralılar Toli Pulshol, Helen Pallhall, Steven Stables, soyadı belirlenemeyen Micheal, Adam Brown, İbrahim Uçar, Nilgün Yüksel, Muhlis Yaşa, Sen Pucher, Cemal Uçar, Akif Çallı, Sedat Özçelik, Doğan İkilik çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Helen Pallhall, hastanede yaşamını yitirince, ölü sayısı 5'e yükseldi. Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, "Yaralılar arasında durumu ağır olanlar İzmir'deki hastanelere sevkedildi. Ölenlerin arasında yabancı yok. Yaralılar arasında yabancı var, ancak onların durumu ağır değil. Olayla ilgili araştırma sürüyor. Canlı bomba olasılığı üzerinde duruluyor" açıklamasında bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Terörün kimi, ne zaman vuracağı yine belli olmadı" dedi. Cumhurbaşkanı Sezer de saldırıyı kınadı.

DTH da kınadı Demokratik Toplum Hareketi (DTH) Aydın'ın Kuşadası ilçesinde meydana gelen ve "canlı bomba" olduğu sanılan patlamayı kınayarak, halkları karşı karşıya getirebilecek bir provokasyon olabileceğine işaret etti. DTH Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Sivil, savunmasız ve masum insanlara yönelik hiçbir eylemi hangi amaç ve nedenle ve kimler tarafından yapılmış olursa olsun asla onaylamıyor ve kınıyoruz" denildi. Açıklamada, saldırının "kardeş halkları karşı karşıya getirmeye yönelik bir provakasyon olabileceği"ne dikkat çekildi. Kuşadası'nda 30 Nisan'da da Atatürk Heykeli yanına bırakılan şüpheli paket bomba imha uzmanları tarafından imha edilmeye çalışılırken patlama olmuş, olayda bir başkomiser yaşamını yitirmişti, 4 polis de yaralanmıştı.

ÖNCEKİ HABER

Ailemi özledim!

SONRAKİ HABER

Yargıtay: Temizlik taşerona
   devredilemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa