15 Temmuz 2005 21:00

Hekimler Bakan Akdağ'ı
   istifaya çağırdı

ATO Başkanı Ali Gököz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, iki yıl önce "başarısız olduğu" gerekçesiyle zorunlu hizmet uygulamasını kaldırdığını ancak geçtiğimiz günlerde yeniden yürürlüğe soktuğunu anımsatarak, "Bakan 2 yıl önceki sözlerini yuttu" dedi.

Paylaş
Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Ali Gököz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, mecburi hizmeti yeniden uygulamaya koyduğunu ve devredilen SSK personelinin hak kayıplarına uğramasına neden olduğunu anımsattı. Akdağ'ın verdiği sözleri yuttuğunu belirten Gököz, Bakan'ı istifaya çağırdı. ATO Yönetim Kurulu üyeleri dün ATO'da bir basın toplantısı düzenleyerek, sağlık alanındaki gelişmeleri değerlendirdi. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gököz, "Siyaset ve ekonomi ne durumdaysa, sağlık da o durumda. Hükümet dışarıya tam bir teslimiyet içinde" dedi. Akdağ'ın, iki yıl önce "başarısız olduğu" gerekçesiyle zorunlu hizmet uygulamasını kaldırdığını ancak geçtiğimiz günlerde yeniden yürürlüğe soktuğunu anımsatan Gököz, "Bakan 2 yıl önceki sözlerini yuttu" dedi. Diğer ülkelerde bunun bir "onur meselesi" olarak ele alınacağını ve ilgili Bakan'ın istifasına yol açacağını belirten Gököz, Akdağ'a, "Bu başarısızlığı kabul ettin ama istifa etmedin, şimdi istifa et" diye seslendi. ATO YK Üyesi Selçuk Atalay ise, devredilen SSK hastanelerinin piyasanın koşullarına terk edildiğini, eski SSK personeline ise üvey evlat muamelesi yapıldığını kaydetti.

TCK'ya tepki SSK hastanelerini bakanlığa devreden yasada "çalışanların hak kaybına uğramayacağı" yönünde hüküm bulunmasına rağmen, sağlık çalışanlarının ikramiyelerinin 6'ya bölünerek anlamsızlaştırıldığına, temmuz zamlarının ise ek ödemelerden kesildiğine dikkat çeken Atalay, "Hükümet kendi yasasını çiğniyor. 34 bin sağlık çalışanı ile dalga geçiyor" dedi. ATO YK Üyesi Nadir Sevinç de, yeni TCK'nın hekimleri suçlayan, hasta haklarını çiğneyen bir yasa olduğunu kaydetti. TCK'nın sorumluluğu hekimlere yükleyen hükümleri nedeniyle hekimlerin "hastalara dokunmamaya başlayacağını" belirten Sevinç, "Bu sistemin uygulandığı Amerika'da hekimler ters gelen doğumları yapmıyor. Hamile kadınlar ellerinde serumla eyalet eyalet geziyor" dedi.
ATO Başkanı Ali Gököz, Sağlık Bakanı'nın, iki yıl önce zorunlu hizmet uygulamasını kaldırdığını ancak geçtiğimiz günlerde yeniden yürürlüğe soktuğunu anımsatarak, "Bakan sözlerini yuttu" dedi. Gököz, SSK personelinin hak kayıplarına uğramasına neden olduğunu da belirterek Akdağ'ı istifaya çağırdı.

ÖNCEKİ HABER

AKP'den kobay çocuk savunması

SONRAKİ HABER

Herkes elini taşın altına koymalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...