10 Temmuz 2005 21:00

Siirt Belediye Başkanı'nın
   borçları gizlediği iddiası

Siirt Belediye Meclisi'nin SHP'li üyeleri faaliyet raporlarında, AKP'li Belediye Başkanı Mervan Gül'ün belediyenin DEHAP dönemindeki borçlarını AKP dönemindeki borçlarından fazla göstermek için rakam oyunu yaptığını iddia etti.

Paylaş
Siirt Belediye Meclisi'nin SHP'li üyeleri faaliyet raporlarında, AKP'li Belediye Başkanı Mervan Gül'ün belediyenin DEHAP dönemindeki borçlarını AKP dönemindeki borçlarından fazla göstermek için rakam oyunu yaptığını iddia etti. SHP'li Belediye Meclis Üyesi Levent Oktay'ın imzasıyla yayınlanan raporda, Gül hakkında çarpıcı iddialar yer aldı. Gül'ün DEHAP döneminde belediyenin borcunun 18 trilyon 489 milyar 25 milyon TL, AKP döneminde ise 15 trilyon 120 milyar 904 milyon TL olduğu şeklindeki açıklamasının gerçekleri yansıtmadığı vurgulanan raporda, "DEHAP döneminde belediye borcunun faizsiz olarak 12 trilyon 865 milyar 285 milyon TL ve şu an belediyenin borcunun da faizsiz olarak 15 trilyon 120 milyar 904 milyon TL olduğunu açıklamak durumunda kaldılar. Yani DEHAP döneminde belediye borcu faiziyle beraber 18 trilyon 489 milyar 25 milyon TL'dir. Siirt Belediyesi ne geçmişte DEHAP'ındı, ne de bugün AKP'nindir. Geçmişte sıkıntılar ve yanlışlar yaşanması bugünkü yanlışların açıklaması olamaz. Bir belediye başkanına rakamlarla oynamayı yakıştıramıyoruz" ifadeleri yer aldı.

'Kızlar Tepesi rant kapısı olacak' Raporda ayrıca, AKP grubunca gündem dışı gelen bir önergeyle Kızlar Tepesi'ndeki itfaiye binası ve etrafındaki toplam 6 dönüm yeşil alan, ticari alan olarak tadil edildiğine dikkat çekilerek, "Kızlar Tepesi'nin bu bölümünün birilerine rant kapısı yapılacağı anlaşılıyor. Bütün hemşerilerimizi kentin akciğerine sahip çıkmaya davet ediyoruz" denildi. Ekonomik sıkıntılar bahane edilerek, AKP grubu ve bağımsız üye A. Latif Çekin tarafından suya yüzde 4.5 zam yapıldığına işaret edilen raporda, "Aynı kişiler meclisten atanan 2. başkan yardımcısının maaşını 2 milyar olarak belirlemekte sakınca görmedi. Vatandaşa zam, meclis üyesine kıyak, yaşasın adalet" ifadelerine yer verildi. Otobüs hattının ihalesine ilişkin de bilgi verilen raporda, şu ifadeler yer aldı: "25 adet otobüs hattının 4 yıl süreyle ihaleyle satışı AKP grubu ve yandaşları meclis üyesi tarafından kabul edildi. Grubumuzca verilen önergeyle, belediyenin ulaşımdaki sosyal görevlerinin, hatları alacak kişiler için de bir sözleşmeyle zorunluluk olmasını istedik. Bu isteğimiz kabul edilmediğinden ret oyu kullandık."

ÖNCEKİ HABER

Biraz tahammül lütfen!

SONRAKİ HABER

AKP'li Bakan Koç'tan
   gazeteciye "ilginç" muamele

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...