08 Temmuz 2005 21:00

Hopa'da festival zamanı

Kazım Koyuncu'ya ithaf edilen 6. Hopa Kültür Sanat ve Deniz Festivali fotoğraf atölyesinin start alması ve bisiklet turu ile başladı.

Paylaş
Kazım Koyuncu'ya ithaf edilen 6. Hopa Kültür Sanat ve Deniz Festivali fotoğraf atölyesinin start alması ve bisiklet turu ile başladı. Etkinlikler kapsamında ilk olarak, Sarp Gürcistan Sınır Kapısı'ndan Hopa festival alanına kadar bisiklet yarışı düzenlendi. Yaklaşık 18 kilometrelik güzergâhta yarışmaya katılan bisikletçiler, sıcak havanın da etkisi ile oldukça zor anlar yaşadı.

Fotoğraf atölyesi Fotoğrafçı Özcan Yurdalan ve 4 kişilik ekibinin yürüteceği 4 gün sürecek Temel Fotoğraf Atölyesi de 15 genç ile başladı. "Koçerler" ve "Bağdat, Kabil, Kerbala" adlı fotoğraf sergileri de beğeniye sunuldu. Hopalı Yönetmen Özcan Alper'in "Bir Bilim Adamıyla Zaman İçinde Yolculuk" adlı belgesel film gösterimi ile devam eden festival kapsamında Hopa Belediye meclis salonunda 'Türkiye Tarım Sorunu ve Çay" konulu panel gerçekleşti. Panele konuşmacı olarak KESK'e bağlı Tarım Or-kam Sen Genel Başkanı Sezai Kaya, Abdullah Aysu ve Tütün Sen Başkanı Ali Bülent Erdem katıldı. Bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Sinema Günleri ise Atıf Yılmaz'ın "Eğreti Gelin" filmiyle başladı. Festivalin ilk günkü renkli konukları ise Gürcistan'ın Kutaisi kentinden gelen 50 kişilik halk dansları topluluğuydu. Topluluk akşam saatlerinde sahilde kurulan festival alanında gösterilerini beğeniyle izlendi. "Avrupa Birliği Kapısında Türkiye" konulu dia gösterisinin ardından ilk gün etkinlikleri Birol Topaloğlu, Yaşar Kurt ve Fuat Saka'nın konserleri ile son buldu.

ÖNCEKİ HABER

Munzur festivale hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

Hükümet köşeye sıkıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...