03 Temmuz 2005 21:00

Diyarbakır'da Kazım Koyuncu
   anısına konser

Diyarbakır Sur Belediyesi, Sanatçı Kazım Koyuncu anısına konser düzenledi. Diyarbakırlıların yoğun ilgi gösterdiği gecede, duygulu anlar yaşandı.

Paylaş
Diyarbakır Sur Belediyesi, geçtiğimiz hafta yaşamını yitiren Sanatçı Kazım Koyuncu anısına dün akşam Dağkapı Meydanı'nda bir konser düzenledi. Diyarbakırlıların yoğun ilgi gösterdiği konserde ilk olarak Koma Jiyara sahne alarak, Koyuncu'nun şarkılarını dinleyicilerle birlikte seslendirdi. Türkiye Sahaja Yoga Müzik ve Dans Grubu da Hintçe şarkılar söyledi ve sahnede zaman zaman yaptığı yoga ile izleyicilerin ilgisini çekti. Konserde konuşma yapan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Koyuncu'nun entarnasyonalist yaşamın en güzel örneği olduğunu belirterek, "Koyuncu Laz halkının güzelliklerini ortaya çıkarmıştır. Önünde saygıyla eğiliyoruz ve Diyarbakır'da bu anmayı yapmakla şovenizme, milliyetçiliğe cevap vermiş oluyoruz" dedi. DEHAP Genel Başkan Yardımcısı Veli Büyükşahin ise, Koyuncu'nun Newroz'da Kürt halkıyla birlikte olduğunu ve "Bu ülke insanı kanser eder" ifadesini kullandığını hatırlatarak, şöyle konuştu: "Kazım Koyuncu'yu bu ülke kanser etti. Koyuncu'yu kanser eden Sivas'ta 37 aydının diri diri yakılmasıdır. Mersin'de Ümit Gönültaş'ı, Mardin'de Uğur Kaymaz'ı, Van'da Vahdettin İnan'ı öldüren zihniyettir. 37 canın da, Uğur'un da, Ümit'in ve Vahdettin'lerin hesabını soracağız."

Barışın değeri Konuşmaların ardından sahneye çıkan Cevdet Bağca'nın Kürtçe ve Türkçe söylediği şarkılara seyirciler de eşlik etti. Sahnede kısa bir konuşma yapan Bağca, barışın önemine vurgu yaparak, "2 çocuğum var ve onlara baktığım zaman insanın ne kadar değerli olduğunu görüyorum. Gidin sizler de çocuklarınıza bakın, o zaman barışın ne kadar değerli olduğunu göreceksiniz" şeklinde konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Yılmaz Güney'in Türkçe öyküsüne
   Kürtçe jest

SONRAKİ HABER

Abant Platformu "İslami eğitim" önerdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...