03 Temmuz 2005 21:00

Hükümet DB ve IMF'yi memnun etti

Telekom'un özelleştirilmesine karşı işçilerin yaptığı eylemlere kulaklarını tıkayan AKP Hükümeti Dünya Bankası ve IMF'yi memnun etti.

Paylaş
Telekom'un özelleştirilmesine karşı işçilerin yaptığı eylemlere kulaklarını tıkayan AKP Hükümeti Dünya Bankası ve IMF'yi memnun etti. Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorkink, Telekom'un yüzde 55'lik hissesinin özelleştirilmesi için teklif edilen 6 milyar 550 milyon dolarlık fiyatın olumlu olduğunu savundu. Telekom'un Türkiye'nin en büyük özelleştirmelerinden biri olduğunu belirten Vorkink, bunun hükümetin büyük özelleştirmelerdeki ciddiyetini ve kararlılığını göstermesi açısından önemli bir işaret olduğunu söyledi. Vorkink, "Hükümet'in ciddiyetini gösteren bu özelleştirmedeki başarı, sırada olan diğer büyük özelleştirmelerin de iyi bir habercisi olarak kabul edilebilir" diye konuştu. Bu arada, IMF yetkilileri de, Telekom ihalesinde verilen teklifin piyasa beklentilerinin üstünde olmasının, Türkiye'nin ilerideki özelleştirme sürecini olumlu etkileyecek bir unsur olduğunu ileri sürdüler. Vicdanınız sızlamadı mı? Abdi İpekçi Parkı'nda açlık grevi yapan BASK Genel Başkanı Resul Akay'ı, Bağımsız Haber-Sen üyesi bir grup Telekom çalışanı ziyaret etti. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, orman vasfını kaybetmiş arazileri ve kamu mallarını "babalar gibi satacağını" ifade ettiğini hatırlatan Akay, "İtalyanlara ve Lübnanlılara bir babalık yaparken, Telekom'u 2 yıllık kârı bedeline taksitle satarken vicdanınız sızlamadı mı?" dedi.

Doğru değil Türk Metal Genel Sekreteri Pevrül Kavlak, Erdemir, TÜPRAŞ, Telekom ve TEKEL'in zarar etmeyen kuruluşlar olduğunu belirterek, "Bunların satılması doğru değildir" dedi. Kavlak, Türk Metal Kayseri Şubesi'nin Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, bu kurumların satılmasına engel olmanın milli bir görev olduğunu söyledi. Kavlak Erdemir, Telekom, rafineri gibi kuruluşların yarattığı katma değerin bir bankada bloke edilmesi halinde IMF'ye olan borçların 4 yılda ödeneceğini dile getirdi.

ÖNCEKİ HABER

Tariş grevi sürüyor

SONRAKİ HABER

Alanya esnafı kan ağlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...