02 Temmuz 2005 21:00

İlhan Koman ve çocuklar
   'El Ele Gökkuşağı'na

Yaşları 7 ila 14 arasında değişen İstanbul'un farklı üç ilçesinde 100'e yakın çocuk, atölyeye girerek değişik malzemelerle heykeller yaptı. Heykellerde kendi çocukluk dünyalarından çizgiler sunan çocuklar, fotoğraf sergisi de açtılar.

Paylaş
Yaşları 7 ila 14 arasında değişen İstanbul'un farklı üç ilçesinde 100'e yakın çocuk, atölyeye girerek değişik malzemelerle heykeller yaptı. Heykellerde kendi çocukluk dünyalarından çizgiler sunan çocuklar, fotoğraf sergisi de açtılar. İlhan Koman Vakfı tarafından düzenlenen, AB tarafından finanse edilen Beldemiz İçin Sanat (BİS) Balat, Beyoğlu ve Kağıthane ilçesinde gerçekleştirildi. Bu proje kapsamında üçüncü anıt Kağıthane'ye dikildi. 100 çocuğun yaptığı eserler arasından seçilen dört heykelden üçüncüsü olan "El Ele Gökkuşağı" anıtı, geçtiğimiz perşembe günü Kağıthane'deki Sadabad Kültür Merkezi bahçesine yerleştirildi.

Yüzlerce eser arasından seçildi Yüzlerce eser arasından seçilen dört heykel, anıtsal boyutlarda büyültülerek İstanbul'un dört farklı semtine yerleştiriliyor, heykellerin sonuncusu ise ilerideki günlerde dikilecek. Tasarımını Kağıthane'li ilköğretim öğrencisi 12 yaşındaki Yaşar Özen'in yaptığı heykelin açılışı ise Kağıthane Sadabad Kültür Merkezi bahçesinde yapıldı. Daha öncesinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencilerinden ders alan çocuklar hayatında ile kez heykellle tanıştı. Farklı malzemelerle heykeller yapan çocuklar kendi iç dünyalarını yansıttılar.

Çocukların gözüyle "El Ele Gökkuşağı"nın yanı sıra 100 kadar çocuğun yapmış olduğu 300'den fazla heykel de, yine çocuklar tarafından çekilen fotoğraflarla birlikte, Sadabad Kültür Merkezi'nde sergileniyor. Çoğu, fotoğraf makinesi ile ömründe ilk kez bu projeyle ve tek kullanımlık makineleri sayesinde tanışan çocuklar, fotoğraflarını sergiliyor. İFSAK'ın katkısıyla açılan sergi küçük yeteneklerin ve minik gözlerin gördüğü ayrıntılara, yine onların gözlerinden tanıklık etmemizi sağlıyor. Genellikle çevresinde gördüklerine objektiflerini yönelten çocuklar, kendi sokaklarını, arkadaşlarını ve evlerini çekmişler. Laço Tayfa ve İlhan Erşahin mini bir konser verdiği etkinlik kapsamında açılan sergi Kağıthane Sadabad Kültür Merkezi'nde 15 Temmuz'a kadar gezilebilecek. Proje kapsamında geçtiğimiz hafta da Balatlı ilkokul öğrencisi Muhammed Söylemez'in yaptığı 'Leylek' heykeli Balat'a ve daha önce de Pierre Loti İlkokulu öğrencisi 8 yaşındaki Canan Aşiyan'ın yaptığı 'Kedi' heykeli Cihangir Parkı'na dikilmişti.

ÖNCEKİ HABER

Tren istasyonunda patlama: 6 ölü

SONRAKİ HABER

Gündüz pide, akşam tiyatro yapıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...