27 Haziran 2005 21:00

Kuzeyde şenlik var!

Hopa Belediyesi tarafından organize edilen 6. Kültür ve Sanat Festivali, 7- 10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Paylaş
Hopa Belediyesi tarafından organize edilen 6. Kültür ve Sanat Festivali, 7- 10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Karadeniz kültürünün tanıtılması, sanatın halkla bütünleşmesi amacıyla düzenlenen festival programında konser, panel ve halk danslarının yanı sıra Hopa'da gösterilmemiş son dönem Türk filmlerine de yer veriliyor. Festival kapsamında Atıf Yılmaz'ın "Eğreti Gelin", Uğur Yücel'in "Yazı Tura", Yeşim Ustaoğlu'nun "Bulutları Beklerken", Reis Çelik'in "İnat Hikayeleri", Semih Kaplanoğlu'nun "Meleğin Düşüşü" filmleri Hopa Sineması'nda gösterilecek. Birol Topaloğlu, Yaşar Kurt, Bayar Şahin, Grup Dalepe Nena, Bulutsuzluk Özlemi, Fuat Saka, Grup Çveneburi, 3 Kadın, Edip Akbayram, Grup Sar, Rojin ve Gökhan Birben'in de sahne alacağı festivalde belediye bünyesinde oluşturulan Hopa Çocuk Korosu da bir konser verecek. Ayrıca Gürcistan Kutayişi Halk Dansları Topluluğu, Tonya Halk Dansları Topluluğu, Şavşat Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Fındıklı Halk Oyunları ekibi de halk danslarıyla izleyicilerle buluşacaklar. Doğa bilincinin geliştirilmesinin de amaçlandığı festival de kitlesel bir bisiklet turu düzenlenecek. Festivalde "Koçerler" ve "Bağdat, Babil, Kerbela" başlıklı iki fotoğraf sergisi ve Özcan Yurdalan öncülüğünde gençlere dönük bir de Temel Fotoğraf Atölyesi açılacak.

Paneller ve yarışmalar Festival programında "Bir İhtimal Daha Var: Sol", "Nasıl Bir Eğitim İstiyoruz" ve "Türkiye'de Tarım Sorunu ve Çay Üreticilerinin Sorunları" başlıklı üç panel yer alıyor. Eğitim Sen'in desteğiyle çocuklar için Şiir ve Öykü Yarışması'nın düzenleneceği festivalde, satranç ve masa tenisi turnuvası ve amatör kum voleybolu turnuvası da düzenleniyor. Geçen sene 20 binin üzerinde katılımın sağlandığı festivalde bu yıl hedef 50 bin. Festival bu yıl ilginç bir uygulamaya da imza atacak. Festival "www.hopam.com" internet adresinden de canlı olarak izlenebilecek.

ÖNCEKİ HABER

Görünenin ötesindeki
   anlamı yakalamak

SONRAKİ HABER

AB HAYALLERİ SÖNÜYOR!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...