25 Haziran 2005 21:00

'Bedeli ne olursa olsun...'

Haber-İş ve Türk Haber-Sen üyeleri önceki gün Telekom Ankara Bölge Müdürlüğü'nde yaptıkları eylemle bedeli ne olursa olsun mücadeleden vazgeçmeyeceklerini bildirdiler.

Paylaş
Haber-İş ve Türk Haber-Sen üyeleri önceki gün Telekom Ankara Bölge Müdürlüğü'nde yaptıkları eylemle bedeli ne olursa olsun mücadeleden vazgeçmeyeceklerini bildirdiler. Müdürlük binası önünde "Hükümet istifa", "IMF'nin imamı kaça sattın vatanı", "İşçi memur elele genel greve", "Telekom vatandır satılamaz" sloganlarını atan Telekom çalışanları, eylemi yemekhanede sürdürdü. Özelleştirilmek istenen kurumların tüm halkı da yakından ilgilendirdiğini belirten Haber-İş Genel Sekreteri Ali Akcan, "Rızkını bu kurumlardan çıkaranlar, yediği ekmeğin helal olmasını istiyorsa mücadele etmesi gerekir" dedi. Özelleştirmecilere seslenen Akcan, "Bunlar bu kurumun ekmeğini yiyor, ancak gavurun kılıcını sallıyorlar" diye konuştu. Sözleri sık sık sloganlarla kesilen Akcan, bedeli ne olursa olsun mücadele edeceklerini, kendilerine rağmen Telekom'un satılamayacağını söyledi.

'30 bin kişiyi sattılar' Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut da, birlik ve beraberlik içinde saldırıları püskürteceklerini kaydetti. Karadavut, "Maliye Bakanı IMF'ye '350 bin dolar gönderirseniz, 30 bin kişiyi sokağa koyacağım. Bunu da kimseye duyurma' diye mektup yazmıştır. 30 bin kişiyi peşin satmıştır. Buna müsade etmemek için kararlı olmalı, ayağa kalkmalıyız" diye konuştu. Özelleştirme karşıtı mücadeleye yer vermeyen medya kuruluşlarına tepki gösteren Karadavut, sokağa ineceklerini ve yaşananları halka anlatacaklarını dile getirdi. Eylem sürerken, Özelleştirme İdaresi önünde gün boyunca oturma eylemi yapan Haber-Sen yöneticileri de desteğe geldi. Alkışlar arasında konuşan Haber-Sen Genel Başkanı Esin Yelekçi, birlikte mücalede etmenin önemine dikkat çekti.


Telekom işçileri AKP'yi protesto etti Telekom ile ilgili hazırladıkları raporu sunmak üzere AKP'den istedikleri randevu taleplerine olumlu yanıt alamayan Haber-İş Kayseri Şube üyesi Telekom işçileri, AKP il binasına siyah çelenk bıraktı. Eğitim Sen'in de destek verdiği eylemde konuşan Şube Başkanı Veli Solak, "Şeffaflıktan, haktan, hukuktan bahsedenler bugün kapalı kapılar ardında milleti unutmuş, kendi rant ve çıkarlarının peşine düşmüşler. Özelleştirme vatana ihanettir, sesimize kulak verin" diye konuştu. "Kahroslun ABD işbirlikçi AKP", "Telekom vatandır, vatan satılamaz" sloganları arasında il binası önüne siyah çelenk bırakıldı. Eylem üzerine AKP yöneticileri, sendikacıları görüşmek üzere davet etti.

ÖNCEKİ HABER

Mektup gerçeği gösteriyor

SONRAKİ HABER

Maden işçisi kararlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...