24 Haziran 2005 21:00

Başbakan'ı konuşturmadılar

Kavşak açılışına katılmak üzere Gaziantep'e gelen Başbakan Erdoğan, eden Haber-İş ve Haber-Sen üyesi Telekom çalışanlarının protestosuyla karşılandı. Telekom çalışanları, pbolisin yoğun önlemine rağmen sürekli slogan atarak Erdoğan'ı konuşturmadılar.

Paylaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te özelleştirmeye karşı mücadele eden Telekom işçilerinin protestosuyla karşılandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Doğumevi Kavşağı'nın açılışına katılan Erdoğan, 200 Telekom işçisinin "Telekom vatandır vatan satılmaz", "Vatanı satanı biz de satarız" sloganları ile protesto edildi. Polisin yoğun güvenlik önlemlerine rağmen sloganlarına devam eden işçiler, Başbakan'ı konuşturmadılar. Protestolarını uzun süre sürdüren işçiler, Başbakan'ın konuşması devam ederken alkış ve sloganlarla alanı terk ettiler.

Polis engel olmaya çalıştı Haber-İş, Haber-Sen, Türk Haber-Sen ve Birlik Haber-Sen'in özelleştirmeye karşı ortak eylem kararına uyan Telekom çalışanları, önceki gün Gaziantep'te de işbıraktılar. Telekom İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen işçi ve memurlara eş ve çocuklarının yanı sıra Eğitim-Sen, TÜMTİS, EMEP ve İP destek verdi. Haber-İş Şube Başkanı Ali Tabur, kamu hizmeti vermek amacıyla kurulan, tekel konumundaki kuruluşların IMF, DB dayatmalarıyla özelleştirilmek istenmelerini "devlet malının talanı" olarak nitelendirdi. Haber-Sen Şube Başkanı Ömer Yılmaz ise AKP'nin 3 yıllık icraatlarının ve özelleştirme sevdasının işsizler ordusuna yenilerini eklediğini belirtti. Eylemin ardından açılışa gelen başbakanı protesto etmek için Doğumevi Kavşağı'na yürümek isteyen Telekom çalışanlarına polis izin vermedi. Sendikacılarla görüşen polis, toplu yürüyüşe izin vermeyeceğini söyleyince, işçiler minibüslerle tören alanına gidip orada buluştular.

'Hayır, güvenmiyoruz' Ellerinde Türk bayrakları ve sendikalarının şapkaları ile alana gelen 200 Telekom çalışanı, Erdoğan'ı beklemeye başladı. Başbakan'ın gelişi iki buçuk saat gecikmesine rağmen eş ve çocukları ile birlikte alanı terk etmediler. Kürsüden konuşan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in "ekonomi düzeldi, enflasyon düştü" sözlerine çevredeki vatandaşlar "Millet aç, millet işsiz" diye bağırarak tepki gösterdiler. Tüzmen'in "Bize güvenmiyor musunuz?" sorusu ise "Hayır"la karşılık buldu. Tüzmen'in konuşması sırasında sessizce bekleyen Telekom emekçileri, Başbakan kürsüye çıktığında ise protestolarına başladılar ve "Telekom'u satanı biz de satarız", "Telekom vatandır vatan satılmaz" sloganlarıyla Erdoğan'ı uzun süre konuşturmadılar. Tepkiler karşısında şaşıran Başbakan, işçilere "Biz de size saygı duyuyoruz" dedi. Başbakan'ı yuhalayarak tepkilerini sürdüren işçiler, polis müdahalesine rağmen sloganlarına devam etti. Protestolardan sonra Başbakan konuşmasına tekrar başlayınca bu kez işçiler hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudular. Başbakan, marş bitinceye kadar konuşmasını kesmek zorunda kaldı. İşçiler daha sonra alkışlar ve sloganlarla alanı toplu halde terk ettiler.

ÖNCEKİ HABER

Telekulağa yargı onayı

SONRAKİ HABER

Madenci taşeronu ocağa sokmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa