24 Haziran 2005 21:00

Swingle Singers İzmir'e konuk

Dünyanın en ünlü vokal topuluklarından "Swingle Singers", 3 Temmuz Pazar günü, Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda konser verecek.

Paylaş
Dünyanın en ünlü vokal topuluklarından "Swingle Singers", 3 Temmuz Pazar günü, Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda konser verecek. Opera severler ile pop dinleyicisine aynı anda müziğini dinletmekle ünlenen ve dünyanın pek çok köşesinde 4 bini aşkın konser veren vokal topluluğu "Swingle Singers", 3 Temmuz Pazar günü 21.30'da, Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda hayranlarıyla buluşacak. Biletler, İzmir'de D&R Alsancak, Bornova ve Agora mağazaları, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, Çeşme Müzesi, Altınyunus Otel, Ilıca Otel, Pırıl Otel, Grand Otel Ontur'da, 24 Haziran Cuma günü satışa sunulacak. Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) ve Vokaliz Organizasyon tarafından gerçekleştirilecek konserin bilet fiyatları, 25, 15 ve 10 YTL olarak belirlendi. Konserde, ünlü Tenor Hakan Aysev de 2 şarkıyı grupla birlikte seslendirecek. "Swingle Singers", klasik müzikten caza, film müziklerinden "Beatles" bestelerine çok geniş repertuvarıyla tüm dünyada büyük beğeni kazanan bir topluluk. 1963'ten bu yana popülaritesini korumayı başaran topluluk, bugüne kadar 5 "Grammy Ödülü" almayı başardı. Grup, Paris'te kurulduğu ilk yıllarda barok müziğin amansız savunucusu iken, şimdilerde modaya uygun müzik türlerini de repertuvarına ekledi. "Swingle Singers", orkestra uvertürleri, popüler big band parçaları, pop klasiklerinin orijinal düzenlemeleri, film müzikleri ve halk şarkılarını da seslendiriyor. Repertuvarı sayesinde geniş dinleyici kitlesine ulaşmayı başaran grup, opera tutkunları ile pop müzik hayranlarına aynı anda kendisini dinletiyor. Müzikseverlerin yakından tanıdığı "Swingle Singers", 1963 yılında çıkardıkları ilk albümü "Jazz Sebastien Bach"tan bu yana, her kıtada konserler verdi. Geride bıraktıkları 40 yılda 50 albüm çıkaran ve 4 bine yakın konser veren grup, kurucuları Ward Swingle'ın hayallerin ötesinde bir üne kavuştu.


Beykoz dizi seti gibi oldu İstanbul Boğazı'nın kenarında bulunan ve ormanlık alanlara sahip Beykoz, adeta film setine döndü. Değişik televizyon kanallarında yayınlanan birçok dizinin çekildiği Beykoz, "Aliye", "Kurtlar Vadisi", "Melekler Adası", "Savcının Karısı", "Yağmur Zamanı" ve "Yabancı Damat" gibi sevilen dizilerde tarihi ve turistik mekanlarıyla izleyicilerin karşısına çıkıyor. Yazın da gelmesiyle dizi yapımcılarının en çok ilgisini çeken ve tercih ettikleri yerlerden biri olan Beykoz'un Göksu Deresi, Anadoluhisarı, Kanlıca, Elmalı köyü gibi tanınmış mekanlarında çekilen diziler sayesinde bölgenin turistik değeri de tanıtılıyor. Bu arada yerli dizi çekimlerine Anadoluhisarı'ndaki tarihi Nişangah da eklendi. Beykoz Belediyesi tarafından bir süre önce restore edilerek açığa çıkarılan ve çevre düzenlemesinin yapılmasından sonra ziyaretçilere açılan tarihi Nişangah da, film seti olarak kullanılmaya başlandı. Beykoz'da yeni bir dizi için mekan arayan Pastel Film yöneticileri, Nişangah çevresinde çekim yapmak için çalışmalara başladı. "Sevda Tepesi" ismiyle yayınlanacak dizide, Gökhan Arsoy, Nihat Nikerel ve Levent İnanır gibi önemli oyuncuların rol aldığı bildirildi. Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, dizi film çekimleri için tercih edilmesinin Beykoz açısından önemli olduğunu ifade ederek, bu sayede ilçenin kültürel ve tarihi birikiminin görsel imkanlarla kamuoyuna yansıtıldığını söyledi. Ergül, Beykoz'un genel yapısının doku itibariyle doğal bir plato olduğunu vurgulayarak, "Beykoz, doğal güzelliği, tarihi ve kültürel yapıları ile adeta doğal bir plato" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Hürrem Sultan Side'de

SONRAKİ HABER

Erdoğan'ın görevi zor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...