08 Mart 2011 13:02

Festival’den önce okullarda

İSTANBUL Film Festivali bu yıl 30. yaşını kutluyor. 2-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival, sinemalardan önce geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da önce okullarda başlıyor.Festival kapsamında geçen yıl Akbank Galaları bölümünde gösterilen Todd Solondz’un yönettiği Savaş Sırasında Yaşam

Festival’den önce okullarda
Paylaş

İSTANBUL Film Festivali bu yıl 30. yaşını kutluyor. 2-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival, sinemalardan önce geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da önce okullarda başlıyor.

Festival kapsamında geçen yıl Akbank Galaları bölümünde gösterilen Todd Solondz’un yönettiği Savaş Sırasında Yaşam ve Noah Baumbach’ın yönettiği Greenberg adlı filmler, İstanbul’daki 14 üniversite ve 3 lisenin öğrencileriyle buluşacak. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek film gösterimlerinden önce öğrencilere İstanbul Film Festivali programıyla ilgili bilgi de verilecek.

30 Mart Perşembe gününe kadar sürecek gösterimler, aralarında Bilgi, Boğaziçi, Galatasaray, İstanbul, İstanbul Teknik, Kadir Has, Mimar Sinan ve Sabancı Üniversitelerinin de bulunduğu 14 üniversitenin yanı sıra İstanbul Lisesi, Üsküdar Amerikan Lisesi ve Robert Kolej’de ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

“Festivalden Önce Okullardayız” gösterimleri kapsamında İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tan, 10 Mart Perşembe günü Boğaziçi Üniversitesinde yer alan Mithat Alam Film Merkezine konuk olacak. Saat 16.00’da başlayacak söyleşide Azize Tan, İstanbul Film Festivali programında yer alan filmler ve 30. yıl yenilikleri hakkında bilgi vererek öğrencilerin sorularını cevaplayacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Maya Sahnesi’nde kadın oyunları

SONRAKİ HABER

Dere Mahallesi’nde yaşa(yama)mak!!!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...