12 Haziran 2005 21:00

Teşekkür hediyesine bak!

Şırnak'ta teşekkür veya takdir belgesi alan lise öğrencilerine, hediye olarak itirafçı Şemdin Sakık'ın, "Apo" ve Necati Buldan'ın, "PKK'de Kadın Olmak" adlı kitapları verildi.

Paylaş
Şırnak'ta karne heyecanı yaşayan öğrenciler, 'hediye' şoku yaşadı. Şırnak Valiliği takdir ve teşekkür belgesi hak eden başarılı öğrencilere, Abdullah Öcalan ve PKK aleyhine yazılar içeren kitaplar hediye etti. Necati Buldan'ın Doz Yayınları'ndan çıkan "PKK'de Kadın Olmak" ve itirafçı Şemdin Sakık'ın Şark Yayınları'ndan çıkan "Apo" adlı kitaplarını 'hediye alan' öğrenciler, neye uğradıklarını şaşırdılar. Şırnak Çok Programlı Lisesi son sınıf öğrencilerinden Ebubekir B., hak ettiği teşekkür belgesinin karşılığı olarak kendisine verilen söz konusu kitaplar karşısında şaşkın olduğunu ifade etti. Böyle bir hediye beklemediklerini söyleyen Belge, "Madem kitap hediye edeceklerdi. Üniversite sınavına yönelik hazırlık kitapları verseydiler" diye konuştu. Eve aldığı teşekkür belgesiyle ve bu kitaplarla birlikte giden lise birinci sınıf öğrencisi Ferit İ'nin babası Halil İ. "Çocuğum elindeki kitabı gösterip 'Kitapları ne yapacağım?' diye sordu. Biz çocuklarımızı eğitim görsün diye okula gönderirken, onlar çocuklarımıza ırkçı ve kendi kültüründen uzaklaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar" dedi.

'Bilimsel kitaplar verilmeli' Eğitim Sen Şırnak Temsilcisi Nadir Algur da, öğrencilere sadece bilimsel ve öğretici kitapların verilebileceğine dikkat çekti. Algur şöyle devam etti; "Bu tür kitapların dağıtılması kentte tepkilere yol açıp, toplumsal gerginliği artırabilir. Çocuklara bu kitapların dışında toplumsal barışı hedefleyen kitaplar verilebilirdi. Bu kitapların dağıtılmasının amacının ise öğrencilerin siyasi fikirlerini ve bakış açılarını değiştirmek olduğunu düşünüyorum."

Milli Eğitim doğruladı Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Birlik ise, Şırnak Valiliği'nin öğrencilere kitap dağıttığını doğrularken, kitapların içeriğinin ne olduğu ve nasıl dağıtıldığı hakkında bilgilerinin olmadığını öne sürdü.

ÖNCEKİ HABER

Unicredito 10 bin kişiyi işten atacak

SONRAKİ HABER

'Maden arıcılığı yok ediyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...