05 Haziran 2005 21:00

Başbakan halkın sesine kulak vermeli

Bağcılar bölgesindeki fabrikalarda çalışan işçiler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye gitmesini istemiyor. İşçiler, hükümetten halkın sesine kulak vermesini istedi.

Paylaş
Bağcılar bölgesindeki fabrikalarda çalışan işçiler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye gitmesini istemiyor. İşçiler, hükümetten halkın sesine kulak vermesini istedi. "Başbakan Erdoğan Amerika'ya emir almaya, Telekom'u, TÜPRAŞ'ı satmaya gidiyor. Telekom vatandır vatan satılmaz, diyorsak Başbakan'ın Amerika'ya vatanı satışa gittiğini unutmamalıyız" diyen Bağcılar Telekom Müdürlüğü İşyeri Temsilcisi Ahmet Birgin, işçilerin dayanışma ve birlik içinde olması halinde saldırıları püskürtebileceklerini belirtti. Aynı işyerinde temsilci olan Mehmet Gür de bu amaçla işyerinde eylem komitesi korduklarını bildirdi. Orjin Deri işçileri işten atılma korkusu nedeniyle isimlerini vermediler. Her şeyin iki katı zamlandığıın ancak ücretlere zam ypapılmadığını söyleyen bir işçi, işsizliğin de yoğun olduğunu söyledi. Türkiye'nin Amerika'nın arkabahçesi haline getirildiğini belirten Orjin Deri işçisi, "İncirlik'te Amerika'ya ait kullanacakları savaş uçakları var. Bu duruma Türkiye restini çekmeli. Ezildiğimiz kadar ezilmişiz, bir de vatanımızın kurtuluşu için eziliriz" dedi. Başbakan'ın yeni anlaşmalar yapmak üzere ABD'ye gittiğini söyleyen işçi, "Herşeyimizle Amerika'ya bağımlı olmuşuz, ama nereye kadar? Biz kendi kendimize yetebiliriz" dedi. Yabancılara mülk edindirme hakkını bir operasyon olarak değerlendiren başka bir işçi ise İsrail'in yayılmacı politikasını Türkiye üzerinden uygulacağını söyledi. İşçi şunları söyledi: "Kurtuluş savaşında elde edemedikleri topraklarımızı şimdi de para gücüyle elde etmeye çalışıyorlar. Başbakan'ın Amerika ziyaretinde Türkiye'de satılacak toprak ve fabrikaların belirlenecek."

Örgütlenme engelleniyor Kayış üretimi yapan Derby'de işyeri temsilcileri olan Cevat Candan ve Enver Uçar AKP Hükümeti'nin izlediği politikaların ülkenin çıkarlarına hizmet etmediğini düşünüyor. Candan ve Uçar, işçi sayısının 1000'den 150 kişiye düştüğüne dikkat çekerek hükümetin ekonomide çizdiği pembe tablonun inandırıcı olmadığını söylediler. Örgütlenmenin önündeki engellerin de sürdüğünü kaydeden temsilciler "Kamu alanında özelleştirmelerle, yıldırmayla bizleri bitirmeye çalışıyorlar" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Gezinin sonu yıkım olacak

SONRAKİ HABER

SAVAŞA 'HAYIR' DESİN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...