04 Haziran 2005 21:00

Sendikaları için yürüdüler

Eğitim Sen'in kapatılmasına karşı düzenlenen bölge mitinglerine katılan binlerce eğitimci, sendikalarına sahip çıkarak, demokrasi için mücadele etmeyi sürdüreceklerini bildirdi.

Paylaş
Eğitim Sen üyesi eğitim emekçilerinin sendikalarının kapatılmasına karşı düzenledikleri "Örgütlü toplum, demokratik Türkiye" başlıklı bölge mitinglerine katılan binlerce kişi, demokrasi talebini dile getirdi. Eğitim emekçileri sendikalarına sahip çıkacaklarını ve Eğitim Sen'in hakkında verilen kapatma kararı geri alınana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini bildirdiler. Ankara'da düzenlenen mitinge yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Eskişehir, Afyon, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Çankırı, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kayseri, Kütahya, Kırıkkale ve Yozgat'tan gelen eğitim emekçileri, öğle saatlerinde Ankaralı eğitimcilerle Ankara Garı'nda bir araya geldi. "Örgütlü Toplum, Demokratik Türkiye" ve "Susmayacağız" pankartları arkasında Abdi İpekçi Parkı'na yürüyüşe geçen Eğitim Sen'lilere, EMEP, ÖDP, SDP, Halkevleri, TMMOB, KESK'e bağlı sendikalar ve ASMMO'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasi parti ve kitle örgütü de destek verdi. Lise ve üniversite öğrencileri de yürüyüşe katılarak, öğretmenlerinin yanında oldular. Yürüyüş sırasında "Kadrolaşmaya hayır, Eğitim Sen kapatılamaz" yazılı önlükler giyen, Türkçe ve Kürtçe "Anadil insanın onuru" yazılı dövizler taşıyan eğitimciler, sık sık "Eğitim Sen kapatılamaz", "Sokakta kurduk, sokakta savunacağız" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları attılar.

Birleşme çağrısı Alanda emekçilere seslenen Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Eğitim Sen'e yönelik saldırının tüm emek güçlerini de hedef aldığını, sendikaların çok yönlü saldırıya maruz kaldığını belirtti. Emek ve demokrasi güçlerine "Eğitim Sen'e sahip çıkma" ve "Örgütlü toplum, demokratik Türkiye" şiarı arkasında bir araya gelme çağrısı yapan Dinçer, mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini ifade etti. KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ise, tüm toplumun Eğitim Sen'in yanında durması ve "Örgütlü Toplum, Demokratik Türkiye" talebini sahiplenmesi gerektiğini belirterek, Eğitim Sen'e sahip çıkmaya devam edeceklerini vurguladı.

Van'da 10 bin kişi Eğitim Sen'lilerin Van'da gerçekleştirdiği mitinge yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Muş, Erzurum, Iğdır, Ağrı, Bitlis, Hakkâri ve ilçelerden gelen Eğitim Sen'liler ve kitle örgütlerinin temsilcileri Kız Meslek Lisesi arkasındaki alanda toplandı. "Örgütlü toplum demokratik Türkiye" yazılı büyük bir pankartın açıldığı mitingde sık sık "Faşizme karşı omuz omuza", "Kahrolsun AKP", "AKP şaşırma sabrımızı taşırma" sloganları atıldı. Eğitim Sen Genel Basın Yayın Sekreteri Saim Gültekin, KESK Genel Sekreteri Abdurrahman Taşdemir, Eğitim Sen Van Şube Başkanı Özden Üçer yaptıkları konuşmalarla sendikalarını kapattırmamak için sonuna kadar direneceklerini söylediler. Eğitim Sen'in Antalya'da düzenlediği mitinge katılan bin kişi Eğitim Sen'in kapatılmasına izin vermeyeceklerini bildirdiler. Antalya ve ilçelerinin yanı sıra Konya, Isparta, Burdur, Fethiye'den gelen eğitim emekçileri Köy Hizmetleri binası önünde toplanarak Pazartesi Pazarı'na yürüdü. Eğitim Sen Merkez Yöneticisi Adnan Gölpınar sendikalarını kapatmak isteyenlere karşı direneceklerini bildirdi. Eğitim Sen Hatay Şubesi'ne üye eğitim emekçileri de Antakya Yunus Emre Parkı'nda yaptıkları eylemle sendiklarının kapatılmasını protesto etti. Eğitim Sen'liler burada yapılan açıklamanın ardından Adana'da yapılacak mitinge katılmak üzere hareket etti.

ÖNCEKİ HABER

Kürt Parlamentosu 4 ay sonra toplandı

SONRAKİ HABER

GİMAS grevinde lokavt dönemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa