27 Mayıs 2005 21:00

Tiyatroyu 'aşkla yapanlar'
   festivalde buluşuyor

Amatör Tiyatrolar Yayın ve Üretim Kooperatifi'nin (ATÜK) düzenlediği 1. Ankara Amatör Tiyatro Günleri, 1 Haziran'da başlıyor. Oyunlar Ankara Ekin Tiyatrosu'nda izleyici ile buluşacak.

Paylaş
Amatör Tiyatrolar Yayın ve Üretim Kooperatifi (ATÜK) tarafından düzenlenen 1. Ankara Amatör Tiyatro Günleri, 1 Haziran'da başlıyor. Emek örgütlerinin desteğiyle gerçekleştirilen ve 5 gün sürecek tiyatro günleri kapsamında amatör tiyatro toplulukları oyunlarını, Ankara Ekin Tiyatrosu'nda Ankaralı tiyatroseverlerin ilgisine sunacaklar. Festival koordinatörü Selim Kalıç, amatör tiyatro gruplarının "Anadolu Tiyatrosu'nun gururu" olduğunu belirterek, "sermaye düzenine karşı emekten yana tavır aldıklarını" belirtti. Destek taleplerine Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi'nin olumlu ya da olumsuz yanıt vermediklerini bildiren Kalıç, "İkisi de çok farklı dünyaların temsilcileri gibi gösterilse de, sanata ve tiyatroya yaklaşımları konusunda birbirinden beter durumdalar" dedi. Tiyatro Günleri'ni emek örgütlerinin destekleriyle gerçekleştirdiklerini söyleyen Kalıç, "Anadolu Ttiyatrosu'nun gururu olmaya devam edeceğiz, desteğimizi beslendiğimiz yerden emek örgütlerinden, emekçilerden alacağız" diye konuştu.

'Parayla aşık olunmaz' ATÜK Başkanı Özgür Başkaya ise, amatörlüğün "profesyonelliğe giden yolda bir basamak" olmadığını vurgulayarak, "Amatörlük bir seçimdir. Devletten, patronlardan, kurumlardan destek almamayı seçmektir. Amatörlük 'acemi'lik değil, bir işi aşkla yapmak, gönül bağıyla bağlı olmak demektir" dedi. Sponsorları "ölü seviciler" diye nitelendiren Başkaya, sponsorların sanatı ve sanatçıyı öldürdüklerini ve sanat üzerinden rant sağladıklarını söyledi. Başkaya, "Sanat çiçek koklamak gibidir, çiçeği parayla koklayabilir misiniz? Sanat aşık olmak gibidir. Parayla aşık olunmaz" diye konuştu. 1'inci Ankara Amatör Tiyatro Günleri, Eğitim Sen ve Tüm-Bel-Sen Ankara Şubeleri, Ankara Tabip Odası, ASMMO, İHD Ankara Şubesi, Ankara 78'liler Derneği, Genel-İş, Dev Maden-Sen, Sosyal-İş, TÜMTİS, Petrol-İş ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nın destekleriyle gerçekleştirilecek.

ÖNCEKİ HABER

Sesler ve renklerle barışa...

SONRAKİ HABER

Herakles, kır zambakları
   ve samanyolu...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa