24 Mayıs 2005 21:00

Iraklı milletvekiline yeni bir
   suikast girişimi

Irak'ta dün kadın milletvekili Salame El Hafaci'ye suikast girişiminde bulunuldu. Şii milletvekilinin konvoyu Bağdat'tan Necef kentine giderken silahlı saldırıya uğradı. Olayda El Hafaci'nin 4 koruması ağır yaralandı, kendisi ise yara almadan kurtuldu.

Paylaş
Irak'ta dün kadın milletvekili Salame El Hafaci'ye suikast girişiminde bulunuldu. Şii milletvekilinin konvoyu Bağdat'tan Necef kentine giderken silahlı saldırıya uğradı. Olayda El Hafaci'nin 4 koruması ağır yaralandı, kendisi ise yara almadan kurtuldu. El Hafaci'ye geçen mayıs ayında düzenlenen suikast girişiminde de kadın milletvekilinin 17 yaşındaki oğlu ölmüştü. 27 Nisan'da bir diğer kadın milletvekili Lamia Abed Haduri El Sakri, öldürülmüştü. Direnişçiler, önceki akşam, 'direnişle mücadele' amacıyla kurulan askeri birimin şefini de öldürdü. 'Kontrgerilla örgütü' olarak anılan birimin şefi Orgeneral Vail Rubayi ve şoförü, Bağdat'ta öldürüldü.

Telafer kana bulandı Irak'ın kuzeyindeki Telafer kentinde iki bomba yüklü araçla önceki gün düzenlenen intihar saldırısında ölenlerin sayısı 35'e yükseldi. Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) yetkililerinden Abdulgani Ali Yahya, saldırıda yaralı sayısının olduğunu belirtti. Yine önceki gün, Bağdat'ın kuzeyinde bir restoranın önünde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 8 kişi öldü, 90 kişi yaralandı. Restoranda genellikle polislerin yemek yediği öğrenildi. Bağdat'ın güneyinde Şiilerin gittiği bir cami önünde bomba yüklü aracın patlaması sonucu ise 10 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

428 tutuklu Bu arada, Bağdat hükümetine bağlı güçler ile ABD ordusu, Ebu Garib bölgesinde düzenlenen operasyonda 143 kişiyi daha tutukladı. Böylece, bölgede tutuklananların sayısı 428'e ulaştı. Irak askerleri, Bağdat'ın diğer bölgelerinde de 13 kişiyi tutukladı. Dün de, Bağdat'ın güneyindeki Huriye kasabasında 5 Iraklı öldürüldü. Saldırının sebebi anlaşılamadı. Başkentte bomba yüklü bir araçla düzenlenen başka bir saldırıda ise 2 kişi öldü, biri polis 8 kişi yaralandı. Ensar El Sünnet Ordusu ise, Amerikan güçlerine malzeme taşıyan 3 şoförü öldürdüğünü bildirdi. İnfazlar, örgütün bir internet sitesine gönderdiği video görüntülerinde yer aldı.

İşadamı Muşlu kaçırıldı Hatay'daki Muşluoğulları İnşaat ve Nakliyat Şirketi'nin sahibi Ali Muşlu, Bağdat yakınlarında kaldığı otelden kaçırıldı. Ailesi, Ali Muşlu'dan 5 gündür haber alamıyordu. Telefonla ailesini arayan Muşlu, direnişçilerin elinde rehin tutulduğunu söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Irak'ın yükselen yeni ticareti!

SONRAKİ HABER

Filistinli rektöre istifa çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...