22 Mayıs 2005 21:00

Bakan Gül İsveç yolcusu

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, NATO Avrupa-Atlantik Ortaklık Konseyi Güvenlik Forumu'na katılmak üzere bugün İsveç'e gidecek.

Paylaş
Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, NATO Avrupa-Atlantik Ortaklık Konseyi Güvenlik Forumu'na katılmak üzere bugün İsveç'e gidecek. Forumda, İttifak'ın karşı karşıya bulunduğu güvenlik sorunları masaya yatırılacak. Toplantı çerçevesinde; Avrupa'nın çözümlenememiş sorunları, NATO'nun Avrupa-Atlantik bölgesi dışındaki ülkelerle ortaklıkları, Orta Asya'daki ortak ülkelerle işbirliği ve uluslararası örgütler arası işbirliği konulu 4 panelin düzenlenmesi öngörülüyor. Dışişleri Bakanı Gül'ün Orta Asya ile ilgili panele başkanlık etmesi bekleniyor. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İsveç'in başkenti Stockholm'de 24 Mayıs Salı günü düzenlenecek kadın haklarına ilişkin panele katıldıktan sonra, kayak merkezi Are kentine geçerek NATO toplantılarında Türkiye'yi temsil edecek. Gül'ün katılacağı panelde, Devlet Bakanı Güldal Akşit de konuşma yapacak. BM Kalkınma Programı Başkanlığı'na getirilen Kemal Derviş'in de katılması beklenilen NATO forumunda, İttifak'ın karşı karşıya bulunduğu güvenlik sorunları masaya yatırılacak. Gayrı resmi nitelikteki bu toplantılara 26 ittifak üyesinin yanı sıra ortak konumdaki ülkeden üst düzey yetkililer ve dışişleri bakanları katılacak. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün, toplantı çerçevesinde İsveç ve Slovenya dışişleri bakanlarıyla ikili görüşmeler yapması planlanıyor.

46 ortak üye Avrupa-Atlantik Ortaklık Konseyi, NATO üyeleri ve ortak ülkeleri her iki tarafı da ilgilendiren konuları ele almak, karşılıklı güveni artırmak ve çatışma ihtimalini azaltmak gibi hedefler doğrultusunda 1997 yılında kuruldu. 46 üyeli Ortaklık Konseyi'nin ortak konumundaki üyeleriyse şöyle: Arnavutluk, Ermenistan, Avusturya, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Hırvatistan, Gürcistan, Finlandiya, İrlanda, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Rusya, İsveç, İsviçre, Makedonya, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna ve Özbekistan.

ÖNCEKİ HABER

DTH 2006 Sonbaharı'na hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

RTÜK için Anayasa değişikliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...