21 Mayıs 2005 21:00

Özelleştirme gerçeği sempozyumu

TMMOB, Türk-İş, Hak-İş, DİSK, KESK, TTB ve KİGEM 26-27 Mayıs 2005 tarihlerinde "20. Yılında Türkiye'de Özelleştirme Gerçeği" başlıklı bir sempozyum düzenliyor.

Paylaş
TMMOB, Türk-İş, Hak-İş, DİSK, KESK, TTB ve KİGEM 26-27 Mayıs 2005 tarihlerinde "20. Yılında Türkiye'de Özelleştirme Gerçeği" başlıklı bir sempozyum düzenliyor. Özelleştirmelerin ideolojik boyutundan, sektörel bilançolara kadar somut gerçeklerin ortaya konacağı sempozyumda, emek örgütlerinin üyeleri ve uzmanları, bilim insanları ve basın emekçilerinin hazırlayacakları çağrılı bildiriler ile sektörel raporların sunumu gerçekleştirilecek. Düzenlenecek forumlarda izleyiciler de söz verilecek. Ankara'da Ekin Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek sempozyumun programı şöyle:

26 Mayıs Perşembe

10.00-12.00: Birinci Oturum... Küreselleşmenin önemli aracı: Özelleştirme... Prof. Dr. İşaya Üşür (Dünyada kapitalizmin tarihsel değişimi ve özelleştirme politikaları), Prof. Dr. İzzettin Önder (Türkiye'de kapitalizmin tarihsel değişimi ve özelleştirme politikaları), Prof. Dr. Mümtaz Soysal (Özelleştirmeler ve hukuksal savaşım).

13.00-18.00: İkinci Oturum... 20. Yılda özelleştirmenin bilançosu... Telekomünikasyon, Kimya-Petrokimya, Metalurji, TEKEL, Tarım, Ormancılık, Madencilik, Arazi ve Kıyılar, Ulaştırma, Kağıt, Çimento, Tekstil, Eğitim, GATS, Sağlık, Sosyal Güvenlik, Yerel Yönetimler.

27 Mayıs Cuma

10.00-12.00: Üçüncü Oturum... 20. yılında özelleştirmelerin sorgulanması... Doç. Dr. Fikret Başkaya (İdeolojik dayatma mı? - Kabullenme mi?), Doç. Dr. Ahmet Haşim Köse (Özelleştirme: Kriz ve varlık düzenlemesi), Dr. Sonay Bayramoğlu (Piyasada rekabet ortamı mı? - Tekelleşme mi?), Yrd. Doç. Dr. Yüksel Akkaya (Sosyal yaşamda kazananlar- kaybedenler), Doç. Dr. Aziz Konukman (Kimin başarısı?-Kimin yıkımı?), Prof. Dr. Türkel Minibaş (20. stand-by'a rağmen yeniden yapılanmak?) 13.00-18.00: Forum...

ÖNCEKİ HABER

Okullarda eğitim verilmeyecek

SONRAKİ HABER

Özgür Tiyatro, EGO işçisi için oynayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...