14 Mayıs 2005 21:00

Erdoğan'ın yolunu kestiler

Gittiği her yerde protesto ile karşılaşan Başbakan Recep Tayyip Eroğan'ın Şanlıurfa'da da yolu kesildi. İki yerde Başbakan'ın otobüsünü durduran vatandaşlar, sorunlarına çözüm bulunmasını talep ettiler.

Paylaş
Şanlıurfa'ya ziyaretinden önce, olası protestoya karşı üreticilere Doğrudan Gelir Desteği primi dağıtan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yine de eylemlerden kurtulamadı. Şanlıurfa'da iki yerde Erdoğan'ın yolunu kesen vatandaşlar, sorunlarına çözüm istediler. "1. GAP İş ve Yatırım Forumu"na katılmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, otobüsle Harran Üniversitesi Osmanbey Kampusü'ne hareket etti. Başbakan'ın içinde bulunduğu otobüsün Onikiler Mahallesi'nden geçtiği sırada çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu bir grup tarafından durduruldu. Grup, mahallelerinde okul olmadığını belirterek, okul talebinde bulundu. Daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mahalle Muhtarı Ali Doğan'ı otobüse çağırarak bir süre görüştü. Öğrencilerin, "Kapkaççı ve tinerci olmak istemiyoruz, okumak istiyoruz", "Okul istiyoruz" pankartları taşıdıkları gözlendi.

İkinci kez Daha sonra hareket eden Başbakan'ın otobüsü, yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki sanayi sitesi önünden geçerken bu kez sanayi esnafı tarafından durduruldu. Kısa süreli arbedenin yaşandığı yol kesme eyleminden sonra Başbakan Erdoğan, sanayi esnafıyla görüşmeyi kabul etti. Esnaf, Erdoğan'a belediyenin kendilerini şehir dışında yapılan Evren Sanayi Sitesi'ne taşınmaya zorladığını öne sürerek, taşınmak istemediklerini söylediler. Bunun üzerine Başbakan, otobüsten yaptığı konuşmada, sorunun giderilmesi için esnaf temsilcilerinin Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun ile görüşebileceklerini belirtti. Başbakan, beraberinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, işadamları ve bürokratlarla "1. GAP İş ve Yatırım Forumu"na katıldı.

ÖNCEKİ HABER

Bakana tepki

SONRAKİ HABER

Tunceli'de çatışma: 9 HPG'li öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...